Mon. Jul 22nd, 2024

2019. november 10-17-e között az Erasmus+ táborban vehettünk részt, melyet a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács rendezett meg Kémeren, a Kemsilvanum Panzióban, ahova 9 országból érkeztek fiatal képviselők. Pár nap után a résztvevők láthatóan erős barátságokat alakítottak ki egymás között.

November 14-én, csütörtökön, ellátogattunk két zilahi, valamint egy krasznai intézménybe. Először Zilahra látogattunk el egy óvodába, ahol a felvigyázók az ajtóban vártak minket két kis meglepetéssel. Egy kislány és egy kisfiú román népviseletbe felöltözve várta a csapatunkat, kezükben friss kenyérrel és sóval, amivel megkínáltak minket. Ezután a gyerekek a felvigyázók kíséretében körbevezettek minket az óvodában, ahol betekinthettünk pár percre az órákra is. Mindezek után a gyerekek újabb meglepetéssel készültek nekünk, bemutatták, hogyan használják minden nap a zenét játékok által felvezetve a tanulás érdekében, amihez mi is csatlakozhattunk. A program végén uzsonnával kínáltak meg minket, amelyben tradicionális romániai ételek voltak, mint például a töltött káposzta és a porcukros fánk.

Az óvodai látogatásunk után ellátogattunk a Szilágy megyei tanácshoz, ahol csapatunk belenézhetett megyénk politikai részébe, eddig megrendezett, és a jövőben megrendezésre kerülő projektjeibe is. Ezek mellett megadatott a lehetőség, hogy kérdéseket tegyünk fel megyénk vezetőihez, amivel nagyon szívesen éltek a résztvevők. A beszélgetés vége után csapatunk megkapta az Erasmus+ pólóját, amiben csoportképet készítettünk, ehhez a vezetőség tagjai is csatlakoztak.

A táborról az e heti Szilágyságban olvashatnak.