Mon. Jan 30th, 2023

Építettörökség-helyreállító szakképzés

Jelentkezési felhívás

 

bonchidai Bánffy-kastély helyreállításán munkálkodó Transylvania Trust Alapítvány 2023-ban is megszervezi Bonchidán az Építettörökség-helyreállító szakképzéseket, amelyre szívesen várja az érdeklődők jelentkezését. Az első alkalom egy öt napos szakmai képzés a hagyományos mesterségek, ezen belül pedig a kőművesség és boltozat-helyreállítás területén.

Az Alapítvány 2001 óta szervez építettörökség-helyreállító szakképzést azzal a céllal, hogy orvosolja a műemlékvédelem területén fellépő szakember- és szakképzett munkáshiányt.

A szakképzés időpontja

2023. április 24–30.

Kinek szól a program?

A szervezők főleg műemléképületek restaurálásában szakosodni kívánó építőipari munkások jelentkezését várják, akik gyakorlati tapasztalatot kívánnak szerezni a műemlékvédelem területén. A programra ugyanakkor  egyéb érdeklődők is jelentkezhetnek.

Miért érdemes részt venni a szakképzésen?

Az öt napos program során a résztvevők:

  • gyakorlati képzésben részesülnek a műhelytevékenységek során, hagyományos kőművességet, illetve boltozatépítést tanulhatnak,
  • aktívan részt vehetnek a bonchidai Bánffy-kastély restaurálásában,
  • találkozhatnak egyéb, a műemlékvédelemmel kapcsolatos szakmai háttérrel rendelkező szakemberekkel, tapasztalatot cserélhetnek és bővíthetik saját ismereteiket.

A résztvevők a képzés végén oklevelet kapnak.

Hasznos tudnivaló:

A képzés a bonchidai Bánffy-kastélyban zajlik. A résztvevők étkezését szintén a kastélyban biztosítjuk, melyet a részvételi díj fedez.

Jelentkezés:

Megjegyzés: a rendelkezésre álló helyek száma korlátozott.

A részvételi díj 250 euró/személy, azaz 1250 lej (az összeg a résztvevők oktatási- és étkeztetési költségeinek fedezéséhez való hozzájárulást jelenti).

Jelentkezési határidő: 2023. február 15.

A képzésekkel és tevékenységeinkkel kapcsolatos további részletekért kérjük, írjon a bhct@transylvaniatrust.ro címre.