Thu. May 30th, 2024

Ciucă: Egyre többet kell a román iparba fektetni a GDP védelemre elkülönített 2 százalékából

Egyre többet kell a román iparba és a hazai magasan képzett munkaerőbe fektetni a bruttó hazai termék (GDP) védelemre elkülönített 2 százalékából – jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă védelmi miniszter.

Ciucă a Védelmi és Repüléstechnikai Szakszervezetek Szövetségének (ASIAA) képviselőivel folytatott megbeszélést. A miniszter arról számolt be, hogy a védelmi ipar koordinálásával megbízott szaktárcával, azaz a gazdasági minisztériummal ismertette a hadsereg felszerelésére irányuló, 10 éves programban előirányzott célkitűzéseket, annak érdekében, hogy az ágazat gazdasági szereplői ehhez tudják igazítani fejlesztési stratégiájukat.

Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatás szerint a megbeszélés központjában a román védelmi ipar újjáélesztése állt. A cél az, hogy a román védelmi ipar képes legyen a világpiaci standardoknak megfelelő szintű fegyverzet és katonai felszerelések gyártására, amelyek megfelelnek a szövetségen belüli együttműködés követelményeinek.

Ennek érdekében szükség van a hazai védelmi ipar és a védelmi minisztérium szoros együttműködésére, amely a gyártósorok korszerűsítését, hazai és külföldi vállalatokkal való partnerséget és a kutatási szektor, illetve a védelmi ipar közötti technológiaátadást feltételezi – olvasható a közleményben.

agerpres.ro