Tue. Aug 4th, 2020

Elfogadta a kormány a higiéniai termékekből és alapélelmiszerekből álló segélycsomagok kiosztását szabályozó sürgősségi rendeletet

Elfogadta csütörtöki ülésén a kormány a higiéniai termékekből és alapélelmiszerekből álló segélycsomagok kiosztását szabályozó sürgősségi rendeletet. 1,2 millió rászoruló személy részesül az uniós alapokból megvásárolt csomagokból.

Marcel Boloş európai alapokért felelős miniszter szerint a higiéniai termékekből álló csomagokat június 4-étől, az élelmiszercsomagokat pedig június 15-étől kezdik el kiosztani. Az intézkedést nagyon várták már mind a jogosultak, mind az élelmiszeripar képviselői – mondta a tárcavezető.

Hozzátette, az élelmiszercsomagokhoz összesen 35 ezer tonna búzalisztet, több mint 10 ezer tonna marhahúskonzervet és több mint 6 ezer tonna sertéshúskonzervet vásároltak meg. ,,Ez jelentős mennyiségű termék, rendkívül hasznos ez most a pék- és élelmiszeripar számára” – hangsúlyozta.

A higiéniai termékeket és élelmiszereket tartalmazó csomagokat a rászoruló személyeket támogató operatív program keretében vásárolta meg az uniós alapokért felelős minisztérium.

agerpres.ro