Tue. Jun 15th, 2021

Boncidai Csaba: A legnagyobb kihívás a vírus terjedésének mielőbbi megállítása

Bizakodva, ugyanakkor kicsit gondterhelten kezdte immár nyolcadik polgármesteri mandátumát Szilágyperecsen polgármestere Boncidai Csaba. Elmondta, eddig csak gazdasági problémákkal kellett szembenéznie, de a valódi kihívás a jelenlegi járványügyi helyzet alakulása, főleg, hogy a hetet azzal a hírrel indítottuk, hogy Szilágy megye az ország legfertőzöttebb megyéje lett.

– Úgy érzem, megálltuk a helyünket mind országos, mind európai szinten, eredményes, kibontakozó hét mandátum van mögöttem, sok lehetőség nyílt meg előttünk az elmúlt években, amikor is meg tudtuk vetni a lábunkat, aminek az eredménye az elkövetkezendő években fog látszani. Sajnálom azokat a településeket, amelyek ezeket az időket elbagatellizálták, mert valójában most tudtuk megalapozni a közösségünknek és a községünknek a fejlődését.

A gondok mélyülnek, láthatjuk, hogy a világ egészségügyi helyzete forrong, a megígért lendület mellé még jön ez a teher is, amit vinni kell, aminek a végén én azt szeretném, hogy mindannyian jelen legyünk, hogy ne szálljon ki senki a sorainkból. Ezért bár bizakodva, de aggódva is kezdem ezt a mandátumot, arra gondolva, hogy mikor múlik el ez a járvány, és mi lesz ennek a negatív vetülete. Megmaradunk-e mindannyian vagy nem? A gazdasági fellendülést bármikor el tudjuk kezdeni, de amikor embereket kell helyettesíteni, akkor már gond van. Mint eddig, mi továbbra is helytállunk a munkában, vállaljuk a munka nehéz oldalát, továbbra is megfogalmazzuk a célunkat, és azután a cél elérése érdekében latba vetünk minden lehetőséget és erőt – emelte ki Boncidai Csaba polgármester.

A hétfői alakuló tanácsülésen a helyi képviselők és a polgármester letette a hivatali esküt, majd az önkormányzat választott vezetője kiemelte, a 13 tanácsosban, melyből kilenc RMDSZ-es, mindig a partnert látta. Ha más színezetű is a képviselő, sosem ellenség, hanem politikai ellenfél, akikkel mindig arra törekedett, hogy az ígéreteket, a megígért fejlődést együtt tudják megvalósítani.

Kulcsár Mária