Thu. May 30th, 2024

Lapról lapra, dalról dalra Rock & Folk

Nemrég adtunk hírt arról, hogy megjelent Thököly Vajk, szilágysági költő legújabb kötete, amelynek címe: Padláda. A költő és dalszövegíró máris új köteten dolgozik, melynek megjelenése jövő nyáron lesz esedékes. E kötettel kapcsolatban kérdeztük, mivel ha jók az értesüléseink, ez egy „rendhagyó” könyv lesz.

– Igen! Úgy érzem, eljött az ideje egy kötetbe összehozni az eddig megzenésített költeményeimet. A könyvben kivétel nélkül csak olyan versek lesznek olvashatók, amelyek felcsendültek lemezeken, színpadokon, előadóművészek előadásában. Több mint hetven munkám kerül be e kötetbe, és az érdekessége még az, hogy több mint harminc előadóművész, zenész írja le gondolatait a közös dalokról, lemezekről. A nemrég megjelent verseskötetem, a Padláda könyvbemutatója a közeljövőben lesz megtartva, amint megengedi a jelenlegi helyzet, de bemutató nélkül is szép számban akadnak érdeklődők, és már kértek belőle határon innen és túlról.

Az eddig megjelent könyveimben is vannak megzenésített gondolatok, de az új kötet verseinek több mint a fele nem jelent meg még nyomtatásban.

Visszatérve a készülő könyvre, mivel eddig többnyire rockzenészekkel és népi előadókkal dolgoztam, énekeltek meg, a kötet címe Rock & Folk lesz. Egyelőre az a koncepció, hogy aki kézben tartja e munkám és kinyitja, a szöveg mellett megtalálja az előadót és az előadó gondolatait a dalról, a lemezről. Így a világhálón rákereshet, vagy beszerezheti a lemezt, és meghallgathatja. Volt, aki azt mondta, hogy egy CD is lehetne mellékletként, de most nem akarok válogatni, hogy mi kerüljön fel a lemezre és mi ne, mivel a hetven-nyolcvan dal soknak számít. Ez majd egy következő projekt lesz, melyről annyit árulok el, hogy ki szeretnék adni egy tíz-tizenkét dalból álló korongot, amelyen a verseim dallá érve felcsendülnek. Ha eljön az ideje, ismertetem, hol lehet hozzájutni a Rock & Folkhoz.

K.M.