Tue. May 28th, 2024

Az érettségizők 60,87%-a vizsgázott sikeresen a Gheorghe Pop de Băsești Iskolacsoportban

Bodea György aligazgató elmondta, hogy iskolájuk felkészült az új tanévre, 34 tantermünk van, ezért a 355 diák akadálymentesen kezdheti az évet. Az idén a középiskolában 274 tanuló lesz, ebből 88 diák tanul magyar tagozaton, a szakiskolában pedig a 81 tanulóból 34 folytatja tanulmányait magyar tagozatú osztályban. A középiskolába felvételizők a humán vagy a reál szakot választhatták, a szakiskolába bejutók a textil és faipari szakon tanulhatnak.

Három informatika terme van az iskolának, egy fizika laboratóriuma, egy kémia laboratóriuma, könyvtára sok magyar nyelvű könyvvel. A szakiskolában szaktermek, szaklaborok, szakműhelyek vannak, tehát minden feltétel adott, hogy kedvező körülmények között tanulhasson a diák.

– Szeretném megköszönni azoknak a kilencedikes diákoknak, akik iskolánkat választották a tanulmányok folytatására. Sajnos jó páran más településeken próbálnak szerencsét, olyan szakon, amely nálunk is van, pedig jó eredményeink vannak az érettségin. Az idén az érettségizők 60,87%-a ment át a vizsgán, magyar tagozaton 16-an vizsgáztak sikeresen. De minden idők legnagyobb sikere, hogy volt egy diák, aki 10-est kapott matematikából, egy másik szintén 10-est román nyelv és irodalomból, mindketten magyar tagozaton tanultak, és mindketten ingázók voltak. Tehát a lehetőségek adottak, csak élni kell velük. Ami a tanévkezdést illeti, fel vagyunk készülve az on-line oktatásra, minden tantermünk kamerával van ellátva, a diákoknak van számítógépjük, táblagépjük vagy okostelefonjuk – mondta az aligazgató.

K.M.