Sat. Sep 26th, 2020

Minden tanév egy valódi kihívás

Lukács Erika a Szilágypaniti 1-es számú Általános Iskola igazgatónője elmondta, hogy öt oktatási intézmény tartozik hozzájuk, a Magyargoroszlói Általános Iskola, a Diósadi Elemi Iskola, valamint három óvoda, a szilágypaniti, a magyargoroszlói és a diósadi. A magyar tagozaton összesen 211 gyerek tanul, a szi­lágypaniti óvodában 38 gyerek, az elemi osztályokban 34 diák, a felső tagozaton pedig 47 tanuló van.

A nyár folyamán a paniti óvódában festés, illetve parkettázás zajlott, a goroszlói iskolában pedig 3 osztályterem került felújításra: festés, parkettázás zajlott. Új táblákat vásároltak, illetve minden osztályterembe szalagfüggönyt tettek.

A diósadi iskolát teljesen felújították, Magyargoroszlón pedig hamarosan épül egy új óvoda – ismertette az igazgatónő, aki a tanévkezdéssel kapcsolatban elmondta, az egészségügyi minisztérium, valamint a tanügyminisztérium által kiadott rendelkezések fényében készülnek az új tanévre.

Dobrai Ferenc polgármester és a helyi polgármesteri hivatal támogatásával már beszereztük a szükéges tisztító és fertőtlenítő szereket, valamint az egészségügyi maszkokat is mind a diákok, mind a káderek részére. Mindhárom iskolában megerősítettük az internethálózatot és alaposan felkészültünk a Google Classroom platform használatára is. Minden tanév egy valódi kihívás a pedagógus, a diák és a szülő számára, az idei tanév különösen az lesz, de közös erővel, akarattal, hittel és kitartással sikerül majd minden akadályt leküzdeni és helytállni minden helyzetben” – nyilatkozta a paniti iskolaigazgató.

K.M.