Wed. Mar 22nd, 2023

Az egységre vigyázni kell Szilágynagyfaluban

Legnagyobb eredményünk, hogy két éve végre sikerült a helyi, a szilágynagyfalui magyarságot összefogni, és a község érdekét közösen képviselni – hangzott el a szilágynagyfalui tisztújításon, a HKT ülésen. A 2020-as választásokat megelőzően a független színekben induló román polgármester is támogatta a kezdeményezést, tudván, ahhoz hogy a közösség fejlődjön, eredmények szülessenek, meg kell szüntetni a széthúzást, félre kell tenni az egyéni sérelmeket.

„Amit megvalósítottunk, azt nem az elnök valósította meg vagy a tanácsosok, hanem a HKT csapatunk” – mondta Fórizs László alpolgármester. 2008-ban, amikor átvette az RMDSZ elnökséget, nem kevés akadályba ütköztek, de az évek folyamán elérték, hogy ne kelljen két magyar ember közül választani. Mindvégig egységesen dolgoztak, ezáltal a választást követően többséget alkotnak a helyi tanácsban. A gyűlésen elhangzott, ez az összefogás továbbra is meg kell hogy maradjon, hogy a kitűzött célokat megvalósíthassák.

Az elkövetkezendő időszakban egy bölcsőde megépítése és az orvosi rendelő jobb helyre költöztetése tartozik a prioritások közé. Az alpolgármester elmondta, minőségi egészségügyi ellátásra és az oktatásra mindenkinek szüksége van. „Évek óta harcolunk ezekért. Most, hogy döntési jogunk van, remélhetőleg sikerül a problémát orvosolni. Mi mindent megteszünk azért, hogy egy modern rendelőbe fogadhassák a betegeket háziorvosaink, és gyermekeink megfelelő körülmények között tanulhassanak. Ezért a kisiskola felújítási tervén dolgozunk, és ahogy Cseke Attila fejlesztési miniszter és Seres Dénes parlamenti képviselőnk támogatásával elértük, hogy Szilágynagyfaluban bölcsőde épüljön, úgy remélhetőleg az oktatási intézményeink felújítását is kivitelezhetjük” – fogalmazott az alpolgármester.

A tisztújításról részletesen a https://maszol.ro/belfold/Az-egysegre-vigyazni-kell-Szilagynagyfaluban honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.