Wed. Mar 22nd, 2023

Bővítik Cigányi községben a szennyvízhálózatot

32 újabb beruházást finanszíroz a fejlesztési minisztérium, 441 millió lejt biztosít utak korszerűsítésére, víz- és szennyvízhálózatok kiépítésére. Közöttük négy erdélyi, magyarlakta település is finanszírozásban részesül – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A támogatásból Kovászna megyében, Sepsibodokon hidakat korszerűsítenek, Kolozs megyében, Harasztoson, illetve Máramaros megyében, Misztótfaluban utakat korszerűsítenek, Szilágy megyében, Cigányiban pedig a szennyvízhálózatot bővítik ki. A szaktárcavezető elmondta: eddig összesen 3,8 milliárd lejre írt alá finanszírozási szerződéseket a szaktárca.

Az Anghel Saligny közművesítési program segítségével, mint ismeretes, összesen 65,5 milliárd lej finanszírozással segíti az RMDSZ által vezetett szaktárca a települések fejlődését, utakat és hidakat épít és korszerűsít, illetve a víz- és szennyvízhálózatok kibővítését finanszírozza a fejlesztési minisztérium. A támogatott beruházások listája elérhető a fejlesztési minisztérium honlapján.