Mon. Apr 15th, 2024

ANM: Enyhül az idő az elkövetkező napokban, csapadék két hétig nem várható

Enyhülni fog az idő az ország majdnem minden régiójában a következő időszakban, a csúcshőmérsékletek 4-8 Celsius-fok körül alakulnak, és két hétig nem valószínű csapadék, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kedden közzétett, kéthetes időszakra érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben az időszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet: a nappali csúcsok 0 és 5, az éjszakai hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 4 Celsius-fok körül alakul. Kivételt az első három éjszaka képez, amikor mínusz 12 és mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek várhatók régiószerte. Csapadék nagyon kevés valószínűséggel várható a következő két hétben.

A Bánságban és a Körösök vidékén a nappali csúcshőmérsékletek 2 Celsius-fok között, az éjszakai minimumok pedig mínusz 8 és mínusz 6 között alakulnak a jelzett kéthetes időszak első napjaiban. Január 8-ától fokozatosan felmelegszik az idő, a jelzett időszak végéig nem lesznek jelentős hőmérséklet-ingadozások: a nappali maximumok 4 és 8 Celsius-fok között alakulnak, éjszaka mínusz 4, mínusz 2 fok várható. Csapadékra itt sem kell számítani.

Máramarosban enyhe hőmérséklet-ingadozás lesz jellemző, de a hőmérsékleti értékek nem térnek el számottevően az ebben az időszakban megszokottól: a nappali csúcsok átlaga 1 és 5 fok körül alakul, éjszaka mínusz 6 és mínusz 2 fok körüli hőmérséklet lesz, kivéve a jelzett időszak első három éjszakáját, amikor mínusz 9-7 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Január 8-11-én kis mennyiségű csapadék várható.

A hegyvidéken az időszak kezdetén jegyzett mínusz 8 fokról 4 fokig melegszik fel a levegő január 10-ére. A többi napokon 0 és 2 Celsius-fok körül alakulnak a nappali maximumok. Az első három éjszakán mínusz 12 és mínusz 8 fok között alakulnak a minimumok, ezt követően pedig, az időszak végéig mínus 7 és mínusz 4 fok között. Csapadékra az első napon, illetve január 9. és 12. között lehet számítani.

agerpres.ro