Wed. Mar 22nd, 2023

A zsoboki gyerekotthonnak ajánlották fel a Szilágy megyei gazdák adományát

Harmadik alkalommal rendezték meg Szilágy megyében a búzaösszeöntő ünnepséget: Kárásztelek és Kémer után ezúttal Kraszna adott otthont a rangos eseménynek, melyen nagy számban jelen voltak a megye elöljárói, önkormányzati képviselők, gazdák és adományozók, hogy a helyi sportpályán szimbolikusan, ünnepélyesen egybeöntsék az általuk felajánlott terményt az erre a célra felállított szekérbe. 

Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű adománygyűjtési akció a magyar nemzet összefogásának a jelképe, ennek keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel búzát határon inneni és túli, magyar gyerekeket, rászorulókat segítő szervezetek számára.

A rendezvény kapcsán Seres Dénes RMDSZ-es parlamenti képviselő elmondta: Szilágy megye is csatlakozott három éve e nemes kezdeményezéshez. Ezúttal Krasznán tartották meg a Szilágy megyei magyar közösségek szimbolikus búzaösszentő rendezvényét, amelyen jelen voltak a megyei közösségek képviselői, gazdái. „Ennek a rendezvénynek a mi szempontunkból is szimbolikus jellege van, hiszen a magyar nemzetnek az együvé tartozását jelképezi. Ahogy a búzából liszt lesz, a lisztből kenyér, éppen úgy szeretnénk mi is a magyar nemzet részei lenni” – mondta a Szilágy megyei honatya a felemelő, meghitt hangulatú eseményen.

Az összegyűlt búzát és egyéb adományokat a rászorultak megsegítésére, jelen esetben a zsoboki gyerekotthonban lakó gyerekek életének jobbátételére fordítják. Az elmúlt években a Gálospetri Szentháromság Gyermekotthonnak is juttattak az adományból. „Köszönettel tartozunk a közösségi vezetőknek, gazdáknak, hogy érezték, tudták, mekkora nagy fontossággal bír ez a rendezvény, és önzetlen adakozással hozzájárultak ennek sikeréhez. Az adományozás szimbolikusan elkezdődött, és még folyamatban van. Ugyanakkor megköszönjük a krasznai közösségnek a meleg fogadtatást, együttlétet, amelyet mindannyiunk számára biztosítottak” – mondta Seres Dénes.

A jótékonysági rendezvényről részletesen a https://maszol.ro/belfold/A-zsoboki-gyerekotthonnak-ajanlottak-fel-a-Szilagy-megyei-gazdak-adomanyat honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.