Mon. Jan 30th, 2023

A szilágyságiak sikere a magyarság sikere is egyben – Zilahon ülésezett a Megyei Képviselők tanácsa

Beszámolók, kongresszusi küldöttek megválasztása, alapszabályzat-módosítás, a megyei kulturális eseménynaptár egyeztetése szerepelt a Zilahon megrendezett Megyei Küldöttek Tanácsának (MKT) napirendjén.

A 2022-es év nehéz volt, egyrészt a pandémia, másrészt a hozzánk közel lévő háború hatására kialakult energiaválság miatt. Mindez rátette a mindennapi életünkre a pecsétjét – hangzott el a gyűlésen, viszont ezek ellenére jól zártuk a tavalyi évet, mert önkormányzataink sikeresen pályáztak, sok megvalósítást értek el – mondta Seres Dénes parlamenti képviselő.

Bár a járványhelyzet idején elmaradtak a közös találkozások, viszont az elmúlt évben a közösségi élet is fellendült, számtalan eseményt rendeztek meg megyei és helyi szinten egyaránt. A legeredményesebb a tavasszal megtartott majális és a szeptemberi Magyar Napok volt. „Magunk lehettünk, hagyományainkkal, kultúránkkal, nyelvünkkel, megerősítve hovatartozásunkat, ennek érzését próbáltuk kialakítani a közösségben, gyermekeinkben. Továbbá voltak megemlékezések, avató ünnepségek, adakoztunk az ukrajnai rászorulóknak, de a legnemesebb cselekedetet decemberben hajtottuk végre, a mozgalommá alakult angyaljárással. A közösségeink hetekkel, hónapokkal előtte rákészültek, hogy szebbé, jobbá tegyük mások ünnepét. Meglátogattuk az időseket, közel háromezer ajándékot osztottunk ki, Mikuláskor csomagokat adtunk a gyermekeknek” – ismertette a képviselő, aki kiemelte, fel kell készülni a jövő évi európai, helyhatósági, parlamenti és elnöki választásra. Szilágyság mindig jól szerepelt, hiszen a munkának megvolt az eredménye. „Úgy kell dolgoznunk, hogy a lelkiismeretünk tiszta legyen, és a közösséget képviselni tudjuk” – emelte ki Seres Dénes.

Az ülésről részletesen a https://maszol.ro/belfold/A-szilagysagiak-sikere-a-magyarsag-sikere-is-egyben-Zilahon-ulesesett-a-Megyei-Kepviselok-tanacsa oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.