Wed. Jul 24th, 2024

A központi márványtér teljes átalakítására készülnek Zilahon

Sokévnyi várakozás és tervezés után a héten elkezdték Zilahon a márványtéri a munkálatok előkészítését, a terület elkerítését, hogy az eredményes munkához minden feltétel biztosítva legyen. A téren lévő kereskedelmi egységek elköltöztek, a projekt kivitelezője az Avril és a Delcar cég lesz. A városvezetők terve szerint jövő őszre a megyeszékhely központja az európai városokhoz hasonlóvá válik.

Fazakas Miklós alpolgármester a Maszolnak elmondta, az elkerítést követően eltávolítják a térről a padokat, a szemeteskukákat, átrendezik a zöldövezetet, de az átalakítás nemcsak a teret érinti majd, hanem a márványtér és a polgármesteri hivatal között lévő utcát is.

„Kedden hivatalosan is elkezdődött a márványtér korszerűsítése és az Unirii utca sétálóutcává alakítása. A nagy beruházási projekt révén Zilah központja megújul, új arculatot kap. Felújítják a Szakszervezetek Művelődési Háza előtti (1918. december 1. tér) és a prefektusi hivatal előtti utcát a polgármesteri hivatalig, valamint a Vigadó épülete előtti Wesselényi teret. A jelenlegi Unirii utca és Mihai Viteazul sugárút közötti gyalogos részt korszerűsítik, új térkövet helyeznek le, és napvédő, árnyékoló hálókat szerelnek fel. Nem utolsó sorban a Silvania Főgimnáziumhoz vezető bejárati udvart európai szabványoknak megfelelően modernizáljuk” – nyilatkozta az alpolgármester.

A felújításról részletesen a https://maszol.ro/belfold/A-kozponti-marvanyter-teljes-atalakitasara-keszulnek-Zilahon honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.