Sun. Jan 29th, 2023

A kórház és a magyar iskola ügyének megoldása prioritás Szilágysomlyón

Évértékelőt tartott a héten a szilágysomlyói Helyi Képviselők Tanácsa. A tavalyi évre rányomta bélyegét az ukrajnai háború, világszerte súlyos gazdasági válságot vonva maga után. Megnőtt az infláció, a közköltségek és a közadósság, ezért a kormány béremelésről és nyugdíjemelésről döntött az elmúlt időszakban – mondta Seres Dénes parlamenti képviselő. Mindezek ellenére, a beruházási programoknak köszönhetően sokat fejlődött a megye. A magyar községek kidolgozták a prioritásokat, és sikeresen pályáztak.

Az ülésen elhangzott, a városban 28 tömbház felújítását kezdik el idén, amely a kivitelezést követően új képet biztosít majd a városnak. Szilágysomlyó két nagy gonddal szembesült az elmúlt időszakban, a városi kórház felújítási munkálatainak leállásával, illetve mielőbbi megoldást kell találni a magyar iskola korszerűsítésére. A sikeres pályázat e téren nagy előrelépést jelentene a közösség fejlődésében. A víz- és szennyvízhálózat cseréje, bővítése bár néha kellemetlenségekkel járt, az eredményt látva, sok helybéli azt vallja, megérte.

Az ülésről részletesen a https://maszol.ro/belfold/A-korhaz-es-a-magyar-iskola-ugyenek-megoldasa-prioritas-Szilagysomlyon oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.