Sun. Jan 29th, 2023

Gyermekfoglalkozásokkal, táncházzal és előadásokkal ünneplik a magyar kultúra napját a Szilágyságban

A Szilágyság számos településén sokszínű programokat szerveztek a magyar kultúra napjára. Szilágysomlyón pénteken 16 órától az előkészítő-I-IV osztályos gyermekeket közös tevékenységre várják az EMKE Magyar Házba. 17 órától Szilágycsehben a Tövishát Kulturális Társaság megszervezésében színjátszó csoportok előadását nézheti meg az ünneplő közönség. Fellép a Fhandráma színjátszó csoport Mese a felnőtteknek, és a Berekenye színjátszó csoport Háy János Völgyhíd című darabjával.

Vasárnap, a magyar kultúra napja Sarmaságon 17 órakor a Himnusszal kezdődik Kocsis-Feri Benjámin előadásában, majd Horváth József nyugalmazott történelemtanár 200 év a halhatatlanság útján címmel tart ünnepi beszédet. Veres Piroska Szekérbe fogott csillagok című könyvének bemutatója után a Sarmasági 1-es Számú Szakképző Líceum diákjai lépnek fel Petőfi Sándor verseiből összeállított előadással, ezt követően a SzómiSzó együttes Petőfi Sándornak A szerelem, a szerelem megzenésített versét adja elő. Az ünnepséget a Debreceni Népi Együttes táncbemutatója, majd az Illegetők Néptáncegyüttes fellépése zárja, akik tövisháti táncokkal szórakoztatják a nézőket.

A programokról részletesen a https://maszol.ro/kultura/Gyermekfoglalkozasokkal-tanchazzal-es-eloadasokkal-unneplik-a-magyar-kultura-napjat-a-Szilagysagban honlapon olvashatnak.