Sat. Jun 10th, 2023

A belügyminisztérium struktúrái, a kórházak és a szociális ellátást nyújtó szolgálatok versenyvizsga nélkül alkalmazhatnak munkaerőt

A belügyminisztériumi struktúrák, az egészségügyi intézmények és a szociális ellátást nyújtó szolgálatok versenyvizsga nélkül is alkalmazhatnak új munkaerőt – jelentette be hétfőn Klaus Iohannis államelnök.

,,Elrendeltem, hogy a belügyminisztérium struktúrái, az egészségügyi intézmények és a szociális ellátást nyújtó szolgálatok versenyvizsga nélkül is alkalmazhassanak munkaerőt, hogy tudjanak eleget tenni a felmerülő szükségleteknek. Elrendeltem ugyanakkor az egészségügyi tárca büdzséjének kiegészítését, hogy a szükséges orvosi felszerelést, fogyóanyagokat, gyógyszereket sürgősen meg lehessen vásárolni közvetlen beszerzési eljárással a pandémia idején” – fejtette ki Iohannis a Cotroceni-palotában tartott sajtóértekezletén.

Az államfő ugyanakkor köszönetet mondott az orvosoknak és az egészségügyi személyzetnek fáradhatatlan munkájukért és az elmúlt időszakban tett erőfeszítéseikért.

Az elnök ugyanakkor arról biztosított mindenkit, hogy belefoglaltak a rendeletbe minden olyan intézkedést, amelyek lehetővé teszi az egészségügyi személyzet védelmét biztosító felszerelés gyorsított eljárással történő beszerzését.

,,Készen állok arra, hogy a román állampolgárok életének és egészségének védelmében az Orban-kormánnyal együtt meghozzuk a legszigorúbb intézkedéseket. Azonban bármilyen intézkedéseket is hoznak a hatóságok, ezeknek nem lesz hatásuk, ha az emberek nem tartják magukat szigorúan ezekhez” – mondta Iohannis.

agerpres.ro