Tue. Apr 30th, 2024

Iskoláink digitalizálása

Ahhoz, hogy a modern kor problémáit kezelni tudjuk, szükséges egy olyan tudás, amellyel képesek vagyunk megbirkózni a különböző információs csatornákon ránk zúduló adatokkal, információkkal.

A digitális kompetencia fejlesztése nélkül a XXI. századi gyermeknek tanulási nehézségei, alkalmazkodási problémái lehetnek, és nehezebben boldogulhat a munkaerő-piacon. Ezért a Sarmasági 1-es Számú Szakképző Líceum és a hozzárendelt Szilágylompérti Ady Endre Általános Iskola pedagógusainak egy csoportja, Székely Hajnalka, Katona Enikő, Sólyom Tünde és Szabó Éva, A Sarmasági 1-es Számú Szakképző Líceum eszközbeszerzése cím alatt pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT Határon túli szervezetek támogatási programjának keretében. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így lehetővé vált, hogy ebben a tanévben bővítsük iskoláink digitális eszköztárát. Mindkét iskolában kialakítottunk egy-egy tantermet, melyeket felszereltünk interaktív táblával, projektorral és hangfallal. Az inspiráló tanulási környezet biztosításával lehetőség nyílik a tanulók digitális kompetenciáinak fejlesztésére, a motiváció és a teljesítmény növelésére.

Fontos az intelligens iskolák kialakítása, mivel a minőségi digitális oktatás előmozdítása hosszútávon felkészíti a diákokat a társadalom jelenlegi igényeire, a munkaerő-piacra.

A projekt vezetői