Tue. Apr 30th, 2024

Eseménydús gyereknap Selymesilosván

Az idei június 1-je, köztudottan a Gyermeknap, Selymesilosván sem telt el nyom nélkül. Több, mint 120 gyermek és jó néhány felnőtt közösen ünnepelt, tevékenykedett, és nem utolsó sorban játszott.

A Selymesilosvai Református Egyházközség, Nemes-Szabó Renáta lelkipásztornővel az élén, gyereknapi rendezvényt szervezett szerdán, 2022. június 1-én. Mindezt a Szilágy Megyei Tanács támogatásával sikerült megvalósítani, melynek kivitelezésében az „Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola” tanítónői és óvónői is partnerek voltak.

A legkisebbek és a nagyobbak örömére egyaránt, bicikliversennyel indult a nap, a Magura-hegyhez vezető úton, melynek dobogós nyertesei érméket és serlegeket tudhattak magukénak.

Ezt követően az iskola udvarán kézműves foglalkozások várták a gyerekeket: színezhettek, köveket festhettek és arcfestésben részesülhettek az ifisek jóvoltából.

Izgatottan álltak sorban, hogy kipróbálhassák az agyagozást (az ő nyelvükön), melyben a ballai származású Csibi Csaba volt a segítségükre, aki hivatásszerűen műveli a fazekas mesterséget és megyénkben már ő az egyetlen.

A programok között sor került egy közös ebédre, szintén az iskola udvarán, együtt fogyasztották minden gyerek kedvencét, a frissen sült pizzát.

Az igazi és nem mindennapi élmény ezután következett, ugyanis óriási ugrálóvárat állítottak fel, ahol kedvükre szórakozhattak késő délutánig.

Élménydús és eredményes gyereknapot tudhat maga mögött e kis falu apraja-nagyja, melyre példa nem volt eddig. Ebből is látszik az ilosvai lakosság közösség építő munkájának eredménye, mely minden bizonnyal a jövőben sem fog lankadni.

Balla Hajnal