Wed. Mar 29th, 2023

560.000 lejes támogatási alappal indul a MOL Tehetségtámogató program új kiírása

Folytatódik a MOL Tehetségtámogató program, amely idén 17. kiírásához érkezett

A fiatal sportolók és művészek egy hónapig, június 23-ig, pályázhatnak. A Program támogatási alapja 560.000 lej.

Az előző 16 kiírásában 2.400 pályázat révén több mint 3.000 fiatal részesült összesen 5.467.000 lej támogatásban

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenhetedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot. A programban kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére.

„Megtisztelő számunkra, hogy számos fiatal művész és sportoló, valamint tanáraik és edzőik figyelnek a MOL Tehetségtámogató program lehetőségeire. A MOL Románia számára továbbra is kiemelt fontosságú a fiatal tehetségek felkarolása, töretlen az elkötelezettségünk az olyan társadalmi felelősségvállalási programok iránt, amelyek a jó felé fordítanak” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A program meghirdetésére a kolozsvári Szabók Bástyájában került sor. Andrei Pennazio fiatal festőművész kiállítását dr. Dorel Găină egyetemi professzor nyitotta meg. Az jászvásári Octav Băncilă Művészeti Líceum XI. osztályos tanulója a MOL Tehetségtámogató program négy kiírásában nyert támogatást, több személyes és csoportos kiállításon vett részt belföldön és külföldön egyaránt, legutóbb áprilisban, Firenzében állított ki. A rendezvény résztvevőinek különleges élményt nyújtottak a fellépő ifjú zeneművészek: Kiss Janka – hegedű, Turdor Torge – klasszikus gitár, valamint Vizsnyai Botond – ének.

A 8 és 18 év közötti művészek és sportolók 2022. június 23-ig, online nyújthatják be pályázati kérelmüket A Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro). Pályázni lehet egyénileg vagy csoportosan is. A pályázatnak tartalmaznia kell az utóbbi másfél évben elért eredményeket, a felkészítő tanár ajánlását, a jövőbeni célok megfogalmazását és egy pályázati költségvetést. A 2022-es kiírás támogatási alapja 560.000 lej. A 18 év feletti korcsoportban meghívásos alapon lehet pályázni.

„Nagyon sok fiatal ráébred arra, hogy az elért eredményeket be kell mutatni, és a teljesítményt meg kell ismertetni. Arra biztatjuk a pályázó fiatalokat, hogy foglalják össze az utóbbi két évben elért eredményeiket és magyarázzák meg minél érthetőbben, hogy mit szeretnének elérni. A programmal kapcsolatos információk megtalálhatók a www.kozossegert.ro honlapon és az egyhónapos pályázati időszak alatt bármikor megkereshetnek bennünket, de a Facebook csoportunkban is kérdezhetnek bennünket. Mindenkinek azt ajánljuk, hogy kezdje el időben a pályázat összeállítását” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A program korábbi 16 kiírásában 2.049 pályázat révén 3.061 fiatal részesült összesen 5.467.000 lej támogatásban.