Mon. Oct 2nd, 2023

Zilahon nagy, 100-110 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épülhet

RMDSZ: Újabb nyolc bölcsőde megépítését hagyta jóvá a fejlesztési minisztérium

Újabb 8 korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítését finanszírozza a szaktárca, erről döntött rendeletben a fejlesztési miniszter, ezek közül négy erdélyi városokban épül.

A jóváhagyás értelmében kis méretű, 40 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épül Nagykárolyban, Szászsebesen és kettő Konstancán. Temesvár és Karácsonkő számára közepes méretű bölcsődét hagyott jóvá a minisztérium, Zilahon és Bákóban pedig nagy, 100-110 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épülhet.

„Azt szeretnénk, hogy minden nagyvárosban, minden municípiumban épüljön legalább egy bölcsőde. Két bölcsőde épüljön ott, ahol a lakosság száma meghaladja a százezret, hiszen nagy lemaradást kell behozni ezen a területen. Ezek közül 60 kapcsán már indulhat a közbeszerzés majd az építkezés, és várjuk a többi önkormányzattól is a szükséges dokumentációt. A továbbiakban a községek és kisebb városok kéréseit is elemezni fogjuk, hiszen azt szeretnénk, hogy minél több családot támogatni tudjunk” – nyilatkozta Cseke Attila.

Cseke Attila szaktárcavezető elmondta: a miniszteri rendelet értelmében közbeszerzésre írhatják ki a nyolc munkálatot, amely után indulhat az építkezés.Mint ismeretes, korábban 52 bölcsőde megépítése kapott jóváhagyást, ez a szám pedig az újabb nyolc bölcsőde megépítésének jóváhagyásával 60-ra bővül.