Thu. Apr 18th, 2024

Zilahon is elkezdődött az oltási kampány második szakasza

Hétfőtől, január 18-tól a Szilágy Megyei Katonai Központban három kialakított oltópontnál is be lehet adatni a COVID-19 elleni vakcinát – tudtuk meg Fazakas Miklós alpolgármestertől. Amennyiben több oltóanyag érkezik a városba, az idősek számára létrehozott „Tinerete fara batranete” nappali központban is igényelhető lesz a koronavírus elleni oltás.

„Zilah önkormányzata biztosítja e két központ működését, hétfőn 60 személy kapta meg a védőoltást, egyelőre ennyi a napi átlag, a mai nap folyamán a délelőtti órákban már 15-en oltatták be magukat.

A központba hétfőtől vasárnapig, 8,00-20,00 óráig várják azokat a személyeket, akik a kampány második szakaszában jogosultak oltásra: a krónikus betegeket – cukorbetegségben szenvedők, elhízottak, szív- és érrendszeri betegséggel, vesebetegséggel, tüdőbetegséggel, daganatos betegséggel, autoimmun betegséggel küzdők, a HIV-fertőzöttek és az immunszupprimált betegek -, a 65 éven felülieket, valamint a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozókat. Az egyénileg történő online regisztráció mellett a családorvos közvetítésével, valamint egy erre a célra létrehozott hívásközpont (call center) révén is lehet előjegyzést kérni az oltásra” – nyilatkozta az alpolgármester.

Kulcsár Mária