Thu. May 30th, 2024

Zilahon díjmentesen szállítják el az elektronikai hulladékokat

A Zilahi Polgármesteri Hivatal és a Rorec Egyesület elektronikai hulladékgyűjtést szervez a megyeközpontban június 1-15 között.

Az országban 20 megyében zajlik hasonló akció – értesített Fazakas Miklós alpolgármester, aki hozzátette, ha valaki elektronikai cikkeket szeretne leadni, a colecteaza.ro honlapon jelentkezhet vagy a 0800.444.800 illetve a 0756 030 602 telefonszámon, hétfőtől péntekig 9–17 óra között.

A regisztrálást követő három napon belül a megbeszélt helyszínről és időpontban az illetékesek elszállítják az elektronikai hulladékot. A járvány miatt megkérik a kérelmezőket, hogy átadáskor és az iratok kitöltésekor hordjanak maszkot.

Hasonlóan az eddigi évekhez, azok akik elektromos és elektronikai gépeket vagy berendezéseket adnak le, tombolajegyet kapnak és sorsoláson vesznek részt, amit június 16-án, 10 órától a Fabricii utca 30B szám alatt rendeznek. A díjak között szerepel egy mikrohullámú sütő, két vasaló és 3 botmixer. A szervezők arra kérik a lakosokat, szabaduljanak meg a felesleges és káros hulladékoktól, mert így járulhatunk hozzá a tisztább és zöldebb környezethez.

Kulcsár Mária