Sun. Jun 16th, 2024

Huszonkettedik alkalommal rendezi meg a város tanácsa a megyei tanács és a hatáskörükbe tartozó intézményekkel közösen a városnapokat.

A program már hétfőn, július 22-én elkezdődött a gyermekrajzokból készült kiállítás megnyitójával.

Pénteken, július 26-án délután 6 órától este 10 óráig a 44. Meszesi visszhangok (Ecouri Meseșene) nemzetközi folklórfesztivál kezdődik a színpadon. A román együttesek mellett fellép a szilágycsehi Berekenye, a désházai Csuporka, a szilágyballai Járdovány és a szilágynagyfalui Árvalány együttes.

Az Ifjúsági park színpadán 20:00-23:30 óra között a nyolcadik alkalommal megrendezett Folk Fest koncerten szórakozhat a közönség.

Szombaton, július 27-én, a vigadó emeleti báltermében 10:00 órakor kezdődik a Zilahi városnapok hivatalos megnyitója. Az üdvözlő beszédek után kiállítás megnyitó és szimfonikus zenei koncert következik az Alegria együttes előadásában.

Délután, 15:00-17:30 óra között az Ifjúsági park színpadán koncert és táncelődadás lesz.

A színpadon pedig este 7 órától könnyűzenei koncert, 23:45-től pedig lézershow következik.

Vasárnap, július 28-án, 14:00-23:00 óra között a színpadon a Meszesi visszhangok (Ecouri Meseșene) nemzetközi folklórfesztivál folytatódik több megyéből érkezett együttesek fellépésével. Mellettük csillei, mexikói, szerb, debreceni, lengyel és szlovák együttesek táncaival is megismerkedhetünk.

Július 26-28 között népi mesterek folyamatosan készítik és árulják termékeiket a központi postahivatal előtti téren.

J.L.