Mon. Jan 30th, 2023

Zilah önkormányzata átvette a felújított mozit és a multifunkcionális sportbázist

Zilah tulajdonába került a helyi Scala mozi és a nemrég elkészült sportbázis.

A pénteki ceremónián részt vett Cseke Attila fejlesztési miniszter is, aki kiemelte, Zilah jó úton halad, mert a megyeközpont vezetői tudják, hogyan kell jól képviselni a helyi közösség érdekeit, és hogyan kell kihasználni a város fejlesztési lehetőségeit. Ezért mint mondta az elkövetkezendő időszakban újabb beruházások lesznek, és folytatódnak a kivitelezés alatt lévő munkálatok, ezáltal a város egy uszodával, egy 1-es típusú sportbázissal gazdagodik. A kormány bölcsődeépítési programján keresztül a fiatalok, fiatal családok és a helyi közösség számára bölcsőde épül, amely szintén nagy segítséget, előrelépést jelent.

Fazakas Miklós alpolgármester a Maszolnak elmondta, a fejlesztési minisztérium által finanszírozott két beruházás a helyi közösség számára rendkívüli értékkel bír, melyre a helybéliek és a szilágyságiak régóta vártak. Végre elmondható, hogy a megyeközpontban 18 év után a legújabb felszereléssel ellátott 3D-s 217 férőhelyes nagy vetítőteremmel, egy 40 férőhelyes 3D vetítőteremmel rendelkező modern mozi és 29 férőhelyes planetárium előnyeit élvezhetik az érdeklődők. Az alpolgármestertől megtudtuk, a nagyteremben konferenciák tartására is lehetőség nyílik, és amennyiben valamelyik iskola, legyen az akár vidéki is, jelzi, hogy elvinné diákjait egy bizonyos játékfilm vetítésére, azt is biztosítani tudják. Továbbá kihangsúlyozta, mindezen megvalósítások és a folyamatban lévő beruházások nemcsak a helyi vezetőségnek, hanem Cseke Attila fejlesztési miniszternek is köszönhetők, aki mindvégig figyelemmel kísérte a zilahi fejlesztéseket, és aki támogatásáról biztosította a helyieket és a szilágyságiakat.

A beruházásról részletesen a https://maszol.ro/belfold/Zilah-onkormanyzata-atvette-a-felujitott-mozit-es-a-multifunkcionalis-sportbazist honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.