Mon. Jun 24th, 2024

Varsolcon átadták az új, 180 férőhelyes sportcsarnokot

Egy régi álma valósult meg pénteken a varsolci közösségnek. Gyermekek, fiatalok, idősebbek immár négy éve várták, hogy a helyi általános iskola udvarán elkészüljön a sportcsarnok.

Bár a polgármesteri hivatal részéről minden feltétel adott volt, a varsolci sportcsarnoknál folyó munkálatok befejezése a kivitelezők miatt négy évet késett. A 180 férőhelyes sportlétesítményt Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter jelenlétében adták át pénteken, a több mint nyolcmillió euró összértékű projekt a Nemzeti Befektetési Alap (CNI) révén valósulhatott meg.

Az átadás, átvétel napján Fazakas Sándor helyi lelkész elmondta, hosszú és rögös utat tettek meg mindaddig, amíg elérkezett ez a nap. Hosszú volt az út nemcsak azért, mert Bukarest-Varsolc között bő 500 km húzódik meg, hanem azért, mert voltak akadályok, küzdelmek és nehézségek. Most viszont itt állhatnak mindannyian és örülhetnek annak, hogy ez a nagy sportcsarnok megépült. Mint mondta, hozzá kell szokni, hogy az élet útja nem biztos, hogy mindig egyenes, számolni kell az akadályokkal, megpróbáltatásokkal és rögökkel, de ha vannak olyan emberek, akik különböző társadalmi vagy akár politikai esetben, helyzetben felelős szerepet töltenek be, és kötelességtudóan végzik munkájukat, akkor a dolgok előre haladnak. A latin bölcsességet idézve: Mens sana in corpore sano, amely testi és lelki egészséget és egyensúlyt jelent, arra bíztatta a helybélieket, hogy ezután a lelki egyensúly mellett a testi egyensúlyra, egészségre is figyeljenek. A pályán barátságok születnek vagy épp ennek ellenkezője, mert míg az egyik fél nyer, addig a másik veszít, vigyázni kell, hogy a kibékülés ne maradjon el. Arra szólította fel a jelenlévőket, hogy akár aktív vagy inaktív időt töltenek el a sportcsarnokban, mindvégig szabályszerűen küzdjenek, mert nem koronáztatik meg az, aki nem szabályszerűen küzd. Övön aluli ütések ne legyenek, se itt, se a mindennapi társadalmi életben – mondta.

A beruházásról részletesen a https://maszol.ro/belfold/Varsolcon-atadtak-az-uj-180-ferohelyes-sportcsarnokot honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.