Sun. Jun 26th, 2022

XVIII. Pünkösdi Öregfiú Focitorna

Szilágynagyfalu, 2022. május 14.
,,KÁSA ERNŐ emlékverseny”


Köszönetünket fejezzük ki Szi­lágynagyfalu választott vezetőinek, munkatársainak, HKT-tagoknak, hogy ilyen színvonalasan szervezték meg focitornánkat.

Sajnos a tizenöt lehetséges csapatból, végül csak hét csapat jelent meg szombat reggel a szilágynagyfalui rendkívüli sportpályán, ahol már készen volt a szokásos reggeli, zsíros kenyér hagymával. Tudjuk mennyire rádolgoztak a torna sikerére. Többször is gyűlésezés közben találtuk telefonon a szervezőket, akik tényleg profi módon tevékenykedtek Fórizs László alpolgármester irányításával. Olyan gyönyörű pázsitja gondolom, senkinek sincs a focipályáján ebben az országban, mint Szilágynagyfalunak. Sajnáltuk, hogy nem hengergőzhettünk rajta unokáinkkal. Az Euroglia tényleg európai szintet jelent, büszkék lehetünk rája.

Ősz András javaslatára majd a csapatkapitányok beleegyezésével nem sorsoltunk csoportokat, hanem mindenkit egy közös hét tagú csoportba szerveztünk. Kisorsoltuk a csapatokat, hogy melyik legyen a sorrend a csoportban.
A sorsolás eredménye a következő lett: 1. Varsolc, 2. Désháza, 3. Somlyóújlak, 4. Kraszna, 5. Szilágyzovány, 6. Szilágynagyfalu, 7. Szilágybagos.

Játékvezetők: Almási Tibor, Csapó Albert, Nagy Attila, Máté Sándor, Fazakas Béla, Téglás József.

Kovács István krasznai polgármester és lelkipásztor imádkozott, majd Fórizs László, Szilágynagyfalu alpolgármestere köszöntötte a jelenlevőket.


A mérkőzések eredménye:

 1. Désháza – Szilágybagos 0-0
 2. Somlyóújlak – Szilágynagyfalu 0-5
 3. Kraszna- Szilágyzovány 3-0
 4. Szilágybagos – Somlyóújlak 5-0
 5. Varsolc – Désháza 1-3
 6. Szilágynagyfalu – Kraszna 2-2
 7. Somlyóújlak – Varsolc 1-3
 8. Szilágyzovány – Szilágynagyfalu 1-3
 9. Kraszna – Szilágybagos 4-0
 10. Désháza –Somlyóújlak 2-0
 11. Szilágybagos – Szilágyzovány 0-1
 12. Varsolc – Kraszna 0-2
 13. Szilágyzovány – Varsolc 0-1
 14. Szilágynagyfalu – Szilágybagos 8-0
 15. Kraszna – Désháza 4-0
 16. Varsolc – Szilágynagyfalu 0-2
 17. Somlyóújlak-Kraszna 1-6
 18. Désháza – Szilágyzovány 0-1
 19. Szilágybagos – Varsolc1-4
 20. Szilágynagyfalu-Désháza3-1
 21. Szilágyzovány – Somlyóújlak 1-0
  A szünetben Szilágynagyfalu és Zilah tini lánycsapatai mérkőztek Tönkő Róbert és Tarr Adorján edzők irányításával, melyet a közönség igen nagy figyelemmel követett. Köszönjük a részvételt, és hívtuk őket, hogy máskor is részt vegyenek a focitornánkon.
  A lejátszott mérkőzések után a helyezés és a pontszámok a következők lettek:
  I. Szilágynagyfalu – 16 pont
  II. Kraszna – 16 pont
  III. Varsolc – 9 pont
  IV. Szilágyzovány – 9 pont
  V. Désháza – 8 pont
  VI. Szilágybagos – 4pont
  VII. Somlyóújlak – 0 pont
  A gólkirály Bálint Attila és a legjobb kapus Tódor Attila Kraszna csapatából, a Fairplay díjat pedig Somlyóújlak csapata kapta.
  A diplomákat és kupákat Seres Dénes parlamenti képviselő, Kovács Irénke szenátor asszony, Simonfi Mária RMDSZ ügyvezető elnök, Dari Tamás prefektus, Fórizs László alpolgármester és Ősz András szervező adta át a csapatoknak és játékosoknak.
  Kása Ernő (1955-2004) hajdani polgármester érdemét Seres Dénes képviselő méltatta a barát szemszögéből. Ernő nekünk is kedves barátunk volt, az Öregfiú focimozgalom élharcosai között tartjuk számon. Szívből sajnáljuk, hogy olyan fiatalon távozott közülünk.
  A Szent István kupa Krasznán, a Szüreti kupa Kárászteleken, a XX. Fociszilveszter reméljük Varsolcon lesz megtartva.
  Következő évben 2023-ban, a Pünkösdi kupát Zsobok (Váralmás), a Szent István kupát pedig Körösfő igényelte szervezésre.
  Zilah, 2022. május 17 .
  Csóka László
  Birta Szabó János Tamás

Kása Ernő 1953. november 3-án született Szilágybagoson. Az általános iskoláit Borzáson és Bagoson végezte, majd 1972-ben a krasznai Elméleti Líceumban érettségizett. 1978-ban a Iasi-i Kertészeti Egyetemen diplomázott, majd Krasznára helyezték, ahol két évet dolgozott a szőlészeti farmon. 1980 tavaszától négy évig Bagoson volt főmérnök, 1984-től a rendszerváltásig a CUASC főmérnök. Ezt követően a szilágynagyfalui jószághízlalda, majd a Mezőgazdasági Igazgatóság alkalmazottja volt. 2000-ben megválasztották Szilágynagyfalu község polgármesterének.