Thu. Jan 20th, 2022

XVII. Szikszai Lajos emléknap, a Szilágysámsoni Szikszai Lajos Általános Iskolában

Iskolánkban, idén november 26-án került megrendezésre a XVII. Szikszai Lajos Emléknap. Ez alkalommal is igyekeztünk érdekes, változatos, minden korosztály számára megfelelő, vonzó tevékenységeket összeállítani, figyelembe véve a jelenleg érvényes egészségügyi előírásokat.  

Óvodásaink és EKO-IV. osztályos diákjaink a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon, szórakoztató játékokon, V-VIII. osztályos diákjaink pedig különböző versenyeken csillogtatták meg kreativitásukat, ismereteik bő tárházát.

Rajzverseny – Ősz Szikszai szülőfalujában

Fogalmazás – próza: Ha ma is élne Szikszai

– vers: Szikszai szobránál

Szikszai Emlékverseny – életéről, munkásságáról

Sakk- malom verseny

A versenyek mellett egy állandó kézműves műhely is várta az érdeklődőket.

A mindenki által várt tombola húzás, a hűvös idő ellenére is nagyon jó hangulatot teremtett a résztvevők körében.

Szikszai Lajos mellszobránál, Szabó Lajos igazgató úr ünnepi beszédének záró gondolataiban, Péter Zoltánt méltatta, akinek, mint iskolánk egykori igazgatójának és testneveléstanárának, egy emléklapot, és plakettet nyújtott át, nyugdíjba vonulása alkalmából, megköszönve a több évtizedes munkáját.

Bántó Zoltán polgármester úr szavait követően, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművészének, Marosán Csabának az előadását, valamint a fogalmazásverseny legsikeresebb alkotásait hallgathatta meg a közönség.

Ünnepségünk Szikszai Lajos mellszobrának a megkoszorúzásával ért véget.    

Boda Emőke