Sun. Oct 1st, 2023

Borbély László államtanácsos a fenntartható fejlődés egyik legreprezentatívabb európai szervezetének (ESDN) alelnöke

Kedden, november 30-án került sor a Fenntartható Fejlődés Európai Hálózata (ESDN) közgyűlésére, ahol megalakult a szervezet új Végrehajtó Bizottsága. A Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora, Borbély László alelnöki feladatokat lát majd el az újonnan megválasztott testületben.

Miután bejelentették, hogy mi vagyunk a legfontosabb ENSZ-díj nyertesei a közigazgatás innovációjáért, ma újabb elismerést kapunk azokért az erőfeszítéseinkért, amelyek célja, hogy Románia vezető szerepet töltsön be a 2030-as fenntartható fejlődési menetrend végrehajtásában. Továbbra is arra törekszünk, hogy azonos színvonalon teljesítsünk. Románia polgárai bízhatnak abban, hogy a fenntartható jövőért tett erőfeszítések élvonalában állunk” – mondta Borbély László, a Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora.

Az ESDN elnöki tisztségét jövő évben Daniel Dubas, a 2030-as menetrend végrehajtásának svájci koordinátora tölti be. A vezetőségnek Borbély László mellett további két alelnöke lesz: Annika Lindblom és Marguy Kohnen, akik Finnország és a Luxemburgi Nagyhercegség kormányában a fenntarthatóságért és a környezetvédelemért felelősek.

Az ESDN idei kétnapos, online zajló konferenciájának rezilienciával foglalkozó paneljében kedden felszólal Borbély László államtanácsos is.

A Fenntartható Fejlődés Európai Hálózatáról (ESDN)

A Fenntartható Fejlődés Európai Hálózata olyan kormányzati tisztviselőket és szakértőket tömörít, akik a fenntartható fejlődési politikák kialakításáért és végrehajtásáért felelősek az európai közösségben. A hálózatnak jelenleg több mint 400 tagja és partnere van 40 államból. 2007 óta az ESDN tematikus workshopokat szervez, hogy megkönnyítse a tagjai közötti informális vélemény- és tapasztalatcserét.

További információk itt: https://www.esdn.eu/about