Sat. Dec 4th, 2021

XIX. Költészet Tavasza

A versfesztivál már csütörtökön, május 9-én elkezdődik.

 

Részletes program:

Május 9., csütörtökön

– 11:00 -14:00 óra között rendhagyó irodalomórák a költők és írók részvételével a Gheorghe Sincai tanítóképzőben, a Silvania Főgimnáziumban és a Református Wesselényi Kollégiumban

– 17:00 órától a Szilágy Megyei Művelődési és Művészeti Központ Európai Párbeszéd termében kerekasztal-beszélgetés kezdődik a szomszédos kultúrák egymásrahatásáról. Moderál Demény Péter, meghívott Egyed Emese egyetemi tanár és költő, illetve a temesvári Gheo Pavel író-szerkesztő.

 

Május 10., péntek

– 17:00 órától A tűz költészete címmel Szabó Attila nyitja meg a képzőművészeti kiállítást, amelyen hazai és magyarországi alkotók művei láthatók.

A megnyitó után kezdődik a hagyományos kétnyelvű költőtalálkozó, amelyen bemutatják a XIX. Primavara poeziei – Költészet tavasza kétnyelvű antológiát, amelyben 32 költő verse két nyelven olvasható. Szintén bemutatják Simone Györfi Csipkevár című könyvét. Közben színvonalas zenét kínál a gyóri Hangraforgó együttes, azaz Faggyas László és F. Sipos Bea.

 

Május 11., szombat

– 9:00 órától a Szilágy Megyei Művelődési és Művészeti Központ Európai Párbeszéd termében kezdődik a magyar nyelvű versmondó verseny.

9:00 órától a Szilágy Megyei Művelődési és Művészeti Központban kezdődik a román diákok versmondó versenye.

– 18:00 órától a Színházért (Pro Teatru) Egyesület bemutatója Román versek naptára – Lucian Blaga címmel.

Szervezők: Szilágy Megye Tanácsa, Szilágy Megyei Művelődési és Művészeti Központ, Szilágy Megye Tanfelügyelősége, az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete.