Thu. Jun 20th, 2024

Vincze Loránt: részt kell vennünk a minket érintő brüsszeli döntésekben!

Azért kell beleszólnunk a brüsszeli döntésekbe, mert rólunk szólnak: az erdélyi magyarok megélhetéséről és Erdély fejlődéséről. Meg kell őriznünk a támogatásokat, és ki kell harcolnunk jogaink garantálását – hívta fel a figyelmet Vincze Loránt.

„A legfontosabb, legmaradandóbb építkezések a közösség céljait szolgálják. Ehhez kell a jó közösség és a jó közösségi vezető. Jó látni, hogy ha jó körülményeket teremtenek, lelke van a falunak, akkor gyarapodik a település. Remélem, hogy ebből a lendületből jut vasárnapra is”

12 év alatt 16-18 milliárd eurót kapott Románia mezőgazdasági támogatásokra és vidékfejlesztésre. Fontos a közös agrárpolitika megmaradása, de az is, hogy szűnjön meg a kettős mérce, és a székely gazdák is ugyanakkora terület alapú támogatást kapjanak, mint a franciák vagy németek. A jelölt arra kérte a választópolgárokat, május 26-án szavazzanak az RMDSZ-re, az erős Kárpát-medencei magyar képviseletre.
Vincze Loránt felhívta a figyelmet: ha az RMDSZ nem éri el az öt százalékot, akkor azzal az erdélyi magyarság a román pártokra bízza a képviseletét, és tapasztalatból tudjuk, hogy nem sok jót várhatunk, ha Rareș Bogdan, Traian Basescu, Dacian Cioloș vagy Mihai Tudose fogja „képviselni” érdekeinket Brüsszelben. „A román pártoknak az az érdekük, hogy meggyengítsék az erdélyi magyarság érdekképviseletét Európában, Bukarestben és az önkormányzatokban is. Május 26-án fel kell mutatnunk közösségünk erejét, meg kell védenünk érdekeinket!” – fogalmazott az RMDSZ jelöltje.