Mon. Jul 22nd, 2024

Hegedüs Csilla: Vasárnap mutassuk meg, hogy erős közösség vagyunk, és szavazzunk a magyar képviseletre!

Még nem dőlhetünk hátra! Vasárnap el kell mennünk szavazni, egységet és erőt kell felmutatnunk, hogy ezután is ott lehessünk, ahol rólunk hoznak döntéseket! Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla csütörtökön Szilágycsehben, ahova Seres Dénes képviselő meghívására érkezett és a választmánnyal, helyi véleményformálókkal és Szilágyi Zoltán református lelkésszel találkozott.

Ha ezen a választáson elbukunk, a román nacionalista pártok rést ütnek a pajzsunkon, és ha ez bekövetkezik, akkor mi ezt a harcot elveszítettünk, és nemcsak Európában nem lesz hangunk, hanem itthon is térdre kényszerítenek minket! Ezért nagyon fontos, hogy fogjunk össze, és vasárnap támogassuk szavazatunkkal az erős magyar képviseletet! Csak így tudunk érvényt szerezni jogainknak, csak így tudnak megmaradni a támogatások, csak tudjuk a rólunk hozott döntéseket befolyásolni!” – mondta.

Az EP-képviselőjelölt megköszönte a választmány munkáját, és arra kérte őket, a hátralévő időszakban is buzdítsák a helyieket arra, hogy vegyenek részt a választásokon, szavazzanak az RMDSZ-re.

Bíztatásra és a szavazásra való buzdításra kérte fel ugyanakkor Szilágyi Zoltán lelkipásztort is. „Az Erdélyi, Partiumi, Szilágysági emberek felelőssége egyaránt, hogy képviseletünk ott legyen az Európai Parlamentben, hiszen tudjuk, a magyarság ügyét rajtunk kívül senki más nem fogja képviselni” – szögezte le.