Tue. Jun 18th, 2024

Vincze Loránt: rendkívül fontos közösségünk életében sikerre vinni a jövő vasárnapi próbatételt

Színvonalas, tartalmas és hasznos volt a Sáromberkén első alkalommal megszervezett Pro Economica Agromania mezőgazdasági kiállítás, amelyet Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke is meglátogatott szombaton.

Szükség van a hasonló kezdeményezésekre, hiszen a mezőgazdaság Erdély egyik húzóágazata, amelyben jól megfér egymás mellett a hagyományos mezőgazdálkodás és az ebből táplálkozó korszerű megoldások” – nyilatkozta a jelölt, miután Birtalan István szervező, a MIET elnöke végigkalauzolta a rendezvényen, ahol számos kiállítóval beszélgettek el.

Az Európai Unió elsősorban a lehetőségekről szól és arról, hogy tudunk-e élni ezekkel. Nyárádmagyaróson élni tudtak ezzel mind a gazdák, mind az önkormányzat: öregotthon, géppark, villamosítás, felújítás alatt lévő kultúrház tanúskodik erről. De még lenne munka bőven, ezért célunk ezeknek a támogatások megőrzése az Európai Parlamentben. Az Unió lehetőséget jelent a kisebbségvédelem terén is: most, hogy összegyűjtöttünk több mint 1,1 millió aláírást, már fel tudjuk mutatni az emberek akaratát: ötven millió kisebbségi kéri, hogy az Unió foglalkozzon velük. Mi ezt az akaratot készülünk képviselni Brüsszelben” – mondta el Vincze Loránt a sillyeieknek és magyarósiaknak szervezett lakossági fórumon.

Rendkívül fontos közösségünk életében a jövő vasárnapi próbatétel. Nem engedhetjük meg, hogy meggyengüljön az egyetlen szervezet, az RMDSZ, amely az utóbbi harminc évben előre vitte a magyarság ügyét, mert azáltal, a romániai magyarság egésze gyengülne meg” – tette hozzá az RMDSZ jelöltje, aki emlékeztetett: ha a magyar jelöltek nem jutnak be, akkor Rares Bogdan, Traian Basescu, Mihai Tudose és Dacian Ciolos fogják az erdélyi magyarokat is képviselni Brüsszelben. „Küzdjünk a széthúzás ellen, most az összefogásnak van itt az ideje! A rossz választási eredmény további támadásoknak teszi ki a romániai magyarságot és azt eredményezi, hogy nem tudunk beleszólni saját sorsunk alakulásába” – hívta fel a figyelmet Vincze Loránt.