Sun. Jun 16th, 2024

Vincze Loránt is bekapcsolódott a Szilágy megyei RMDSZ kampánykörútjába

Településről településre, utcáról utcára járnak Szilágy megyében az RMDSZ aktivistái, hogy házhoz vigyék a Kárpát-medencei magyar összefogás üzenetét: erős képviseletre van szükségünk az Európai Parlamentben, hogy képviselni tudjuk az összmagyarság érdekeit és értékeit. Az RMDSZ euópai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke, Vincze Loránt is bekapcsolódott a több évtizede bevált mozgosító munkába, Seres Dénes parlamenti képviselővel, Szilágyi Róberttel, a megyei tanács alelnökével és Pop Imre megyemenedzserrel közösen kereste fel Szilágycseh lakóit, hogy a május 26-i választás tétjéről beszélgessen.

A kevesebb mint 6000 lakosú Szilágycseh azon magyar többségű kisvárosok egyike, amelyek nem hasznosíthatták eddig teljes mértékben az Európai Unió előnyeit, hiszen a kisvárosok számára nem állnak rendelkezésre vidékfejlesztési alapok, így a jelölt arról is egyeztetett a település elöljáróival, hogy több forrást kell elérhetővé tenni a kisvárosok számára, akár a vidékfejlesztési támogatások kiterjesztésével, akár a kisvárosok számára elérhető támogatások értékének növelésével.

Figyelnünk kell közösségünk jelzéseire, és képviselnünk kell a sajátos igényeket az Európai Unióban, akár településfejlesztésről, akár a mezőgadasági támogatásokról, akár a kisebbségvédelemről van szó” – nyilatkozta Vincze Loránt.

Az RMDSZ jelöltje a KulcsárConf készruhagyárat is meglátogatta, amely a kezdetekkor egyetlen varrógéppel indult, ma a város számos lakójának munkát biztosító, illetve felkereste a Szilágyi református lelkészházaspárt.

A Szilágynagyfalu községhez tartozó Bürgezden is házról házra járt Vincze Loránt, itt korábban is gyakran megfordult, hiszen ott él feleségének családja. A kizárólag magyarok által lakott településen értik az EP választások tétjét, szavazatukkal erősíteni kívánják a magyar összefogást, fontosnak tartják, hogy az RMDSZ itthon és Európában mindig kiáll hőseinkért, iskoláinkért, anyanyelvünkért. Vincze Loránt elmondta nekik, hogy az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolásáért május 26-án minden erdélyi magyarnak el kell mennie szavazni.

RMDSZ-tájékoztató