Fri. Feb 23rd, 2024

Vincze Loránt: a kis magyar közösségekre is figyelünk

Üzenetet hoztam, az összefogás, a szolidaritás üzenetét. Megtisztelő az a figyelem, amellyel a kis közösségek követik munkánkat, és biztosítom önöket, hogy mi is figyelünk a kis erdélyi magyar közösségekre. Minden kis közösség egy világítótorony a Kárpát-medencében, és ezekből a fényekből áll össze a magyarság ereje. De nemcsak innen, Erdélyből közvetítjük ezt az üzenetet, hiszen a Kárpát-medencei magyar összefogás alapja egymás támogatása, a magyar érdekek brüsszeli megjelenítése. Az Európai Parlamentben együtt fogjuk az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki és anyaországi magyar közösségeinket képviselni” – mondta el Vincze Loránt pénteken Maros megyében. 

Vincze Loránt elmondta: a magyarok és Európa más őshonos kisebbségei nem kér semmi rendkívüli dolgot Európától. “Olyan Uniót szeretnénk, amely nem veszélyként tekint ránk, magyarokra, hanem megbecsül, támogat és megvéd minket. Európának kell jó szándékúan rávezetnie Romániát arra, hogy mi nem veszélyforrás, hanem érték vagyunk, hogy mi csak jogegyenlőséget akarunk, és nem veszünk el semmit a többségtől sem itt, sem Európában” – fogalmazott a képviselőjelölt.

Hozzátette: a május 26-i választás próbatétel a magyarság számára. Az ötszázalékos küszöb szavatolja képviseletünket minden szinten, és ha ezt nem érjük el, meggyengülünk Bukarestben, a megyei és a helyi önkormányzatokban is – mutatott rá Vincze Loránt.