Thu. Dec 9th, 2021

Villanypásztor birkáknak – egy megtérülő befektetés

Egy villanypásztor nemcsak a birkák, hanem bizony más háziállatok számára is megbízható és ideális őrszem. Az eszköz simítja a tulajdonos idegeit, védi a vagyonát, hatékonyan megoldva a háziállatok biztonságos legeltetésének problémáját. A felügyelő szisztéma oltalma alatt a jószágok nem félnek a ragadozóktól és a friss hús egyéb kóbor szerelmeseitől. Az okos mechanizmusnak köszönhetően csökkenhetnek az alkalmazottak bérezési költségei is. Milyen prioritásokkal számolhatunk még egy villanypásztor birtokában? Mutatjuk!

Mire használják?

Egy jó állattenyésztő feladata nemcsak az állatállomány gondozása, hanem a nyáj legeltetésére vonatkozó feltételek optimális előkészítése is. Nem minden gazdálkodónak van saját legelője, így néha lehetetlen sövénnyel vagy normál kerítéssel lezárni, és ugye ezek nem is garantálnak teljes biztonságot. Egyes tulajdonosok inkább egy bérelt pásztor szolgáltatásait használják, de a felelős személy megtalálása sem könnyű feladat. Kockázatos megbízni egy kívülállót a tenyészállatok életével és egészségével. Ezen kívül a bérelt alkalmazott munkáját ki kell fizetni újra és újra. A problémát a technológia segítségével oldhatja meg hatékonyan. A birkáknak való villanypásztor így valódi megváltás lehet az állattulajdonosok számára.

Mi is ez tulajdonképpen?

A villanypásztor leküzdhetetlen akadályt képez az állatállomány számára, és mindössze könnyű oszlopokból és ezekhez csatlakoztatható elektromos vezetékekből áll, amivel egy mindent látó őr vigyáz minden egyedre, és az elektromos áram enyhe hatásának segítségével megállítja az állat minden kísérletét, hogy elhagyja a számára kijelölt helyszín határait, és persze a kíváncsi betolakodók számára sem ad alternatívát.

Honnan szerezhetem be?

Több weboldalon is megvásárolhatja a szükséges rendszert. Egyik ilyen honlap Agro Electro webáruháza, a www.agroelektro.hu. Ezen platformon saját gyártású villanypásztor készüléket, vagyis impulzusgenerátort vásárolhat a lehető legoptimálisabb ár-érték arányban, és ráadásul a rendelkezésre álló szortiment is komplex és sokrétű. Ezen kívül nincs minimális limitösszeg a vásárlás tárgykörében, ráadásul a munkanapokon 15 óráig leadott rendeléseket még aznap átadják a futárnak.