Sun. Oct 25th, 2020

Vasárnap szavazzanak bizalmat az RMDSZ jelölteknek!

Vasárnap választ az ország. Az erdélyi magyarság számára nagy tétje van a hétvégi szavazásnak, mert mint oly sokszor elhangzott, nem mindegy, ki vagy kik képviselnek minket. Az e heti kampánykörúton Sarmaság településen Winkler Gyula EP-képviselő is csatlakozott Seres Dénes parlamenti képviselőhöz, Szilágyi Róbert-István megyei tanácselnökjelölthöz, az RMDSZ Szilágy megyei csapatához. Lapunknak elmondta, mint más kampányban, most is nagy szeretettel jött a Szilágyságba, mert a Hu­nyad megyeiek számára a Szilágyság egy különleges hely, ugyanis a régi időkben sok itteni ment a szórványba, és vannak, akik ott is ragadtak, ezért sok rokoni vagy baráti kapcsolatok születtek és még vannak.

Ami a szilágysági RMDSZ tevékeny­ségét illeti, a képviselő kiemelte, itt példamutató csapat van, az emberek mind megyei szinten, mind a községekben vagy a vidéki településeken nagyon komolyan dolgoznak. ,,Én azt látom, hogy a Szilágyságban nagy az összetartás, amikor nehézségek vannak példamutató az összefogás, ezért, amikor Hu­nyad megyében RMDSZ találkozó van, vagy kampányokat tervezzük, akkor a Szilágyságot adom példának abból a szempontból, hogy itt profi az RMDSZ csapata: összetartóak az emberek, jó szakemberek vannak, és azok, akik vezető tisztségben vannak, odavaló, hozzáértő emberek. Itt, Sarmaságon, végigjárva néhány utcát, bekopogva az emberek házába, mindenhol azt hallottam, hogy dicsérték a polgármestert, Dombi Attilát. Ez azt jelenti, hogy jól választottak, és itt a folytonosság a fontos. Mert, ha az emberek a településen dicsérik a polgármestert, akkor jól végzi a munkáját, és továbbra is bizalmat fognak szavazni neki” – jegyezte meg a képviselő.

A jövőt illetően Winkler Gyula elmondta, nagyon fontos időszak következik, mert 2021-től sokkal több pénz­forrást biztosít az európai unió, ezért élni kell a lehetőséggel, új munkahe­lyeket kell létrehozni, mert a gazdasági kilábalás az RMDSZ véleménye szerint munkahelyteremtéssel oldódna meg. Erre van szüksége az ifjúságnak is, mert az a cél, hogy itthon tartsuk a fiatalokat, integráljuk a fiatal generációt a közösségekbe, a hagyományokat megtartsuk, és virágzó, jóléti közösségekbe éljünk.

,,A következő négy évben még fonto­sabb, hogy hozzáértő emberek, az RMDSZ csapatának a tagjai vezessék a közösséget, mert az RMDSZ az, és nem más politikai alakulat, aki a magyar közösséget képviseli Erdélyben minden szinten. Mi ott vagyunk a helyi önkormányzatokban, a megyékben, Bukarestben a két frakció által, és ott vagyunk Brüsszelben az európai parlamentben is, ahol mindig elmondjuk az erdélyi magyarság proble­matikáját.

Mint mindig, most is az RMDSZ-re érdemes szavazni, mert mi jó szakemberekkel rendelkezünk, elkötelezett emberek a mi jelöltjeink, és egy jó csapatnak a tagjai. Ez a csapat ott van Erdélyben, Bukarestben, Budapesten, Brüsszelben. Ezek a mi támpontjaink, és láthatjuk, hogy min­den szinten támogatást is kapunk, mind a magyar kormánytól, mind Magyar­ország miniszterelnökétől. Ezért fontos, hogy ezúttal is a tulipánt válasszák, mert mi képesek vagyunk megoldásokat kidolgozni, és azokat meg is valósítani” – nyilatkozta a képviselő.

Seres Dénes parlamenti képviselő ismertette, jó a hangulat Szilágy me­gyé­ben, nagy a szövetség támogatott­sága, mert az emberek értékelik az RMDSZ-es önkormányzati képviselők munkáját, a megvalósításokat. ,,Egy látványos mo­dernizációs folyamat zaj­lott a közösségeinkben: középületeket javítottunk, utakat aszfaltoztunk, fej­lődött az infrastruktúra, támogattuk az egyházainkat, a magyar oktatást, tehát elmondhatjuk, eredményes négy évet zárunk. Ezért arra kérjünk a közösséget, hogy továbbra is támogassák, bízzák meg a jelöltjeinket, hogy a következő négy évben szintén si­keresek tudjunk lenni, mert egy nagy kihívás előtt állunk. A következő években európai és helyi progra­mokat lehet megpályázni, ezeket a község javára kell fordítani, mert mindenhol vannak még feladatok, amiket meg kell oldani. Az elkö­vetkezendőkben azokat, amelyek sok pénzt igényelnek. Az a kérésünk, hogy támogassák a szövetségünk jelöltjeit, hogy mindezt meg tudjuk valósítani a következő négy évben” – nyilatkozta a képviselő.

K.M.