Mon. Oct 2nd, 2023

2022. március 15-én a déli harangszó után ünnepelni gyűltek össze a désházi lakosok a templom előtt, két év után még nagyobb öröm volt együtt tisztelegni, emlékezni az 1848-49-es forradalomra, szabadságharcra.

A megemlékezést Oláh Edit, az RMDSZ helyi elnöke nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy ma 2022. március 15. mit kívánhatunk, ha nem Békét, Szabadságot, Egyetértést ebben a mai zavarodott, bizonytalan világban.

Ezt követően a Désházi 1-es Számú Általános Iskola diákjainak előadásával folytatódott a megemlékezés, ezúttal szeretnénk köszönetet mondani iskola igazgatónőjének, Szarvadi Katalinnak, aki a megemlékezést megszervezte, valamit az iskola pedagógusainak, akik versekkel, énekekkel, katonadalokkal tették színesebbé a megemlékezést számunkra.

Koszorúzással folytatódott az ünnep, koszorút helyezett el Szilágyszeg község polgármestere, Petkes András és Oláh Edit az RMDSZ részéről, Szarvadi Katalin és Fazakas Imola a désházi iskola részéről, majd Nagy Róbert lelkipásztor és Molnár András presbiter a református egyház részéről.

 Nagy Róbert helyi lelkipásztor áhítatával és a magyar himnusz éneklésével zárult a megemlékezés.

Rövid, de annál szebb megemlékezésben volt részünk.

 Hála és köszönet érte!