Mon. Jan 30th, 2023

Újból jeleskedtek a kémeri Fort Silvan borai

Immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg Budapesten a Magyar Bor Akadémia a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kft, a Magyar Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati Szakközépiskola együttműködésével a Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyt.

A borversenyre november 9-én került sor a Soós István Borászati Szakközépiskola Tangazdaságában, amelyet 100 pontos bírálati rendszerben bonyolítottak le. Nemzetközi megmérettetés volt ez a verseny, hiszen 6 ország képviseltette magát: Románia (Erdély), Horvátország (Dél-Baranya), Szerbia (Délvidék), Ukrajna (Kárpátalja), Szlovákia (Felvidék), és Szlovénia (Muravidék).

A pincészetek és a bortermelő gazdák összesen 187 bormintát küldtek a versenyre. Ebből 105 borminta érkezett Erdélyből, 36 pincészet és bortermelő részéről.

A Szilágyságot a kémeri Fort Silvan pincészet képviselte ezen a rangos rendezvényen, akik derekasan helytálltak a megmérettetésen.

Pincészetük borainak eredményei:

  • Venator-Királyleányka, 2021: aranyérem
  • 47 Pinot Noir Rosé, 2021: ezüstérem
  • Venator-Stephanus, 2021: ezüstérem

Köszönet és gratuláció illeti Szoboszlai Attilát és csapatát, hogy elért sikereikkel újból öregbítették Szilágyság jó hírnevét.

Sütő Attila