Fri. Feb 23rd, 2024

Újabb riasztást adott ki az ANM a zivatarok miatt

Az ország 37 megyéjére érvényes sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható zivatarok miatt.

A figyelmeztetés értelmében szerda déltől 23 óráig Erdélyben, a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Moldvában, valamint Munténia, Olténia és Dobrudzsa egy részén a fokozott légköri instabilitás miatt felhőszakadásokra lehet számítani, amelyeket villámlás, megerősödő szél és jégeső is kísérhet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25, elszórtan a 40-60 litert négyzetméterenként.

Csütörtök estig ugyanakkor fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben az ország nagy részére. Az érintett területeken villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként.

A meteorológusok ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy – főleg a síkvidéki térségekben, de helyenként másutt is – kellemetlen lesz a hőérzet a déli órákban, a hőmérséklet-páratartalom mutató elérheti, sőt meg is haladhatja a kritikus 80-as szintet.

agerpres.ro