Tue. Jun 18th, 2024

Belügyminisztérium: meghosszabbítjuk az ügyfélszolgálati programot az útlevélosztályokon

Június 24-étől kezdődően meghosszabbítják a munkaprogramot azoknál a területi útlevélosztályoknál, ahol ezt a benyújtott kérések megnövekedett száma szükségessé teszi, tájékoztat csütörtökön kiadott közleményében a belügyminisztérium.

A közlemény értelmében a nyári időszakban előforduló torlódások csökkentése érdekében ott, ahol szükséges, 8.30 és 18.30 között lesz ügyfélszolgálati program az útlevélosztályon.

A belügyminisztérium emlékeztet ugyanakkor, hogy bevezettek egy rendszert, amelyen keresztül SMS-ben figyelmeztetik az állampolgárokat, hogy útvelelük érvényessége egy-két-három hónapon belül lejár, így azoknak van idejük megújítani a dokumentumot.

A közlemény szerint az év elejétől mostanáig 407.192 ilyen figyelmeztető SMS-t küldtek az állampolgároknak. Áprilisban azoknak a személyeknek küldtek SMS-t, akiknek az útlevele júliusban, augusztusban és szeptemberben jár le, tájékoztat még a belügyi tárca.

Az útlevélkérelem benyújtásához online is lehet időpontot kérni a https://www.epasapoarte.ro/ honlapon, emlékeztet még a tárca.

agerpres.ro