Tue. Jun 15th, 2021

Újabb mandátumát kezdi Kémer polgármestere

Negyedik mandátumát kezdte csütörtökön, október 29-én Szabó Levente-György, Kémer újraválasztott polgármestere. Kérdésünkre elmondta, az elmúlt négy évben olyan dolgokat is sikerült megvalósítaniuk, amire ezelőtt négy évvel szkeptikusan néztek, és nem bíztak benne, hogy sikerülni fog.

„Én mindig optimista vagyok és az is maradok. Azt mondtam, hogyha dolgozunk, akkor a terveinket meg tudjuk valósítani, ezért dolgoztunk, és most már látszanak az eredmények. Amit sajnálok: sokszor a helyiek veszik a legkevésbé észre, mennyit fejlődött a település az elmúlt négy esztendőben. Ennek ellenére jó a kapcsolattartás a közösséggel, és előre haladunk. A jövőt illetően ismét csak bizakodó vagyok.

Fontos a közösség számára, hogy befejezzük az elkezdett beruházásainkat, a fő prioritás, hogy jövőre már új óvodába járjanak a gyermekeink. Nagy terveink közt szerepel a falu teljes utcahálózatának a felújítása, amire már készül az előtanulmány, a beruházás értéke kb. 4,5 millió euró, és több mint 17 km utcát érint. Ebben nincsenek benne a községi és a megyei utak, amelyek átmennek a településen.

Remélhetőleg a megyei tanács támogat majd a következő kijárati út megépítésében is. Az útszakasz Tasnád irányába haladna, és összeköttetést jelentene Szatmár megyével. Befejeztük, és csak napok kérdése, hogy mikor adjuk át Bályok, illetve Bihar megye irányába a kivezető utunkat. Kijelenthetjük, európai színvonalú nyitást kezdtünk, most azt várjuk, hogy a Bihar megyeiek is folytassák a területükön lévő út felújítását, ami nagyon rossz állapotban van.

Fontos és szintén elsődleges a jövő mandátumra nézve a gázberuházás. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő négy évben, ha nem is lesznek kézzelfogható eredmények e téren, de legalább a technikai terv szintjére eljutunk, hogy a gázbevezetés megtörténjen.

A kuglizó elkészült, működőképes, hivatalosan még nem adtuk át, de az idén ez is megtörténik.

A következő tervem az időseket érinti. Fel akarjuk mérni a szociális réteget Kémeren, és azon idős emberek számára, akiknek nincsenek hozzátartozóik, magukra maradtak, nincs ki rájuk nyissa az ajtót, akarunk egy közösségi asszisztenst alkalmazni, aki idős napközi otthon szintjén foglalkozna az idősekkel, a nyugdíjasokkal, a magukra maradottakkal. Számukra egészségügyi alapellátást is biztosítanánk, programokat szerveznénk, és ha kell, melegételt szállítanánk” – mondta a polgármester.

A dísztanácsülésen 11 tanácsosból tíz jelenlévő tanácsos letette az esküt, majd a főjegyző ismertette a hivatalba lépett elöljárók kötelezettségeit. A polgármester beszédében elmondta, továbbra is megtesznek mindent a község fejlődéséért, majd gratulált a tanácsosoknak, és azt kívánta, minél több eredményt érjenek el az elkövetkezendő négy évben.

Kulcsár Mária