Thu. May 30th, 2024

Faluvégi Ferenc: ,,Számos olyan problémát meg tudtunk oldani, amit évek óta görgettünk”

Az elmúlt négy év eredményes volt, sok mindent elértek, ami régen elérhetetlennek tűnt – mondta Faluvégi Ferenc, Kárásztelek polgármestere. „Hála Istennek, számos olyan problémát meg tudtunk oldani, amit évek óta görgettünk. Remélem, a mostani mandátumban is büszkélkedhetünk megvalósításokkal, de át kell tegyük a hangsúlyt az infrastrukturális dolgokról a közösségépítésre, a gazdaság fellendítésére, a kárásztelki mivoltunk hangsúlyozására.

Mindig úgy gondoltuk, hogy a közösség magától van, de ez nem így működik. Ezért tenni kell. Az elkövetkezendőkben sok olyan közösségi tevékenységet kell szervezzünk, amivel összetartjuk az itteni embereket. Nagyon sokan csak akkor találkoznak, amikor valamilyen rendezvény van. Olyankor ezek az emberek egymásra találnak, szocializálódnak, és úgy tapasztaltam, hogy erre nagy szükség van. Fontos lenne, hogy érezzék és büszkék legyenek arra, hogy ők kárásztelkiek.

Úgy gondolom, hogy az infrastrukturális beruházásaink nagy része megvalósult, már csak a földgáz bevezetésén kell dolgoznunk. Az utcáink majdnem teljes egészében le vannak aszfaltozva, a vízhálózatok ki vannak építve, a csatornahálózat rendben van, minden megvan a településen, ami ahhoz kell, hogy civilizált körülmények között éljünk itt Kárásztelken. Viszont, amint már említettem, dolgozni kell azon, hogy az itthon maradottak büszkék legyenek arra, hogy ők kárásztelkiek. Az elszármazottak mindig örömmel jelentik ezt ki, és mindig hazajönnek, de fontos lenne, hogy az itthon maradottak is érezzék ezt a büszkeséget” – mondta Faluvégi Ferenc polgármester.

Csütörtök délután Kárászteleken is megalakult a helyi tanács, mind a kilenc tanácsos jelen volt az alakuló ülésen, amelyen részt vett Vasvári Róbert alprefektus is. Beszédében elmondta, a választások alatt nem történt incidens, minden rendben zajlott, és a környéken járva azt tapasztalta, hogy a községek szépen fejlődnek, és remélhetőleg fejlődni is fognak. Ehhez pedig összefogásra, összetartásra van szükség – emelte ki a főispán, majd eredményes, sikeres munkát kívánt a polgármesternek és a kilenc tanácsosnak.

Kulcsár Mária