Fri. May 31st, 2024

Újabb határátkelők nyíltak meg

További átkelőknél indult újra a nemzetközi személyi és teherforgalom szerdától Románia Bulgáriával, Szerbiával, a Moldovai Köztársasággal és Magyarországgal közös határszakaszán. Utóbbin tíz plusz egy határátkelőt vehet igénybe az utazóközönség.

A román határrendészet szerdai tájékoztatása szerint Szerbia irányába megnyílt többek között a vasúti átkelő a Temes megyei Zsombolyánál, a közúti a Mehedinţi megyei Vaskapu 2 határátkelőnél, Máramaros megyében pedig ismét igénybe lehet venni a máramarosszigeti közúti átkelőt a román–ukrán határon.

Ami a magyar–román határszakaszt illeti, szerdától immár ismét szinte teljes kapacitáson zajlik a határforgalom, itt is van azonban pár kivétel. Ezen a határszakaszon is márciusban zárták le az átkelők többségét a személyforgalom előtt a koronavírus okozta járvány miatt bevezetett korlátozások keretében. Az újranyitás azzal áll összefüggésben, hogy szerdától immár karanténmentessé vált a beutazás Magyarországra a román és magyar állampolgárok számára.

Az átutazók immár használatba vehetik a Csanád-Kiszombor, Nagylak I és Nagylak II, Tornya-Battonya, Gyula-Gyulavarsánd, Nagyszalonta-Méhkerék, Bors-Ártánd, Érmihályfalva-Nyírábrány, Csanálos-Vállaj, Pete-Csengersima határátkelőket. Ezen kívül a Létavértes-Székelyhíd közötti pontot továbbra is csak a határ menti ingázók használhatják, ugyanakkor Nagykárolynál szünetel a vasúti forgalom. A román határrendészet arra kéri az utazóközönséget, hogy a torlódások elkerülése érdekében vegyék igénybe a kevésbé forgalmas átkelőket.

korona.rmdsz.ro