Thu. May 30th, 2024

Nő az esély a korlátozások mielőbbi feloldására, ha az emberek betartják az előírt szabályokat

A kormány nem vezethet be minden lazító intézkedést egyszerre, mert ezáltal jelentősen nőne a megfertőződés kockázatának kitett személyek száma – nyilatkozta Raed Arafat.

,,Nézzünk csak meg más országokat is: mindenki fokozatosan vezeti be a lazításokat, 14 napos megfigyelési időszakokkal. Egyesek korábban elkezdték, mint mi, mások még el sem kezdték azt, amit mi” – magyarázta Arafat a sajtótájékoztatón, amikor az éttermek zárt terei és a színházak megnyitásáról kérdezték.

Ha minden lazító intézkedést egyszerre vezetnének be, nőne a megfertőződés kockázatának kitett személyek száma, de ha az elkövetkezendőkben az emberek betartják a fizikai távolságtartás szabályait, az alapvető higiéniai szabályokat, és zárt terekben védőmaszkot viselnek, sokkal nagyobb az esély a korlátozások mielőbbi feloldására.

,,Ha azonban nem tartják be ezeket, és a betegség, a vírus létezését megkérdőjelező félretájékoztatások áldozatai lesznek, azt kockáztatjuk, hogy ismét sokkal komolyabb problémáink adódnak, és ismét intézkedéseket kell hoznunk a vírus terjedésének fékezése érdekében. Van példa elég ilyen esetre a világban” – nyomatékosította Arafat.

P.I.