Fri. May 31st, 2024

Új tanév, új lehetőség – Maszkkal, fertőtlenítőkkel felvértezve indul az új tanév

A varsolci iskolában az új tanévet egy újabb siker koronázza, hiszen nem idegen a projektek sikeressége, eddig több kivitelezett európai projektünk volt, de az idei évvel először iskolánk életében megnyertünk egy Erasmus +  K2  ” Act like a pro, preserve H2O! “ projektet a következő országokkal való partnerkapcsolatban: Magyarország, Olaszország, Portugália és Törökország. Másik sikerünk, a tavalyi évben folytatott tevékenységeinkért kiérdemeltük újra a eTwinning iskola címet. 

Az idei tanévkezdésre is megpróbáltunk megfelelő körülményeket biztosítani a varsolci iskolában, hogy minél zökkenőmentesebben kezdhessük e tanévet. Egyik épületünket átadtuk a polgármesteri hivatal számára, addig amíg a javítási munkálatok befejeződnek a hivatal épületében. Ennek ellenére meg tudjuk teremteni a megfelelő körülményeket mind a 177 diák és óvodás számára, figyelembe véve a mostani egészségügyi szabályozásokat. Az idei tanévet 15 előkészítős kezdi magyar tagozaton, míg a nyolcadik osztályban 13 tanuló készül az év végi megmérettetésre.

Az új tanévre megtettük, a szükséges óvintézkedéseket, maszkot biztosítunk tanulóinknak, kézfertőtlenítőt helyeztünk el minden osztályban, a személyzet kétóránként fertőtlenít. Tanulóinknak elkülönítő termet is tudunk biztosítani. Sajnos iskolánk nem rendelkezik egészségügyi alkalmazottal, de reméljük, hogy ezzel a kihívással is megbirkózunk.

Ami a zökkenőmentes iskolakezdéshez szükséges lenne, az a tantermek megfelelő felszerelése informatikai eszközökkel. A falu vezetőségével való tárgyalások után ígéretet kaptunk ennek a hiányosságnak a pótlására. A múlt tanév sem volt zökkenőmentes, hiszen egy teljesen új helyzettel kellett megbarátkoznunk, de végül egy sikeres tanévet tudhatunk magunk mögött, hiszen diákjaink nagyrésze sikeresen teljesítette az online feladatokat. A varsolci iskola tanárai tárt karokkal várják vissza diákjaikat a tantermekbe, fizikai valójukban, hogy ne csak a képernyők mögött, hanem élőben is láthassák a csillogó, tanulásra éhes szempárokat!

Váci Mihály szavaival élve:

,,Ma sem volt könnyű élni

Nem lesz könnyű sosem.

De érdemes volt! – s mindig

Érdemes lesz, – hiszem!”

 

Kívánok minden tanulónak, tanárainknak egy eredményekben gazdag tanévet!

 

Dénes Irén, a varsolci 1 es számú általános iskola igazgatója