Wed. Jul 24th, 2024

Új sportpálya épül Kémeren

Új sportcsarnok épül Nagygalambfalván, és új sportpályák Nagyszalontán, Paptamásiban és Kémeren. A szükséges finanszírozást a fejlesztési minisztérium biztosítja.

„A gazdasági válság következményei aggasztóak mindannyiunk számára. Ezek enyhítése, a biztonság megteremtése a fő feladata a kormánynak, eközben viszont gondolnunk kell arra, hogy az ország nem áll le a válság után sem, nekünk arra az időszakra is kell tervezni és építkezni. A nagyberuházások, amelyek folytatását a válság bekövetkeztével is kiemelten kérte az RMDSZ, az egészségügyi fejlesztések, az új kórházak, amelyeket elindítottunk, az új oktatási intézmények létrehozása és még a sportbázisok is, amelyeket építünk, abban segítenek, hogy ne álljon le Románia. A jobb életkörülmények biztonságosabb, kiszámíthatóbb életet jelentenek!” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„A célunk az, hogy az erdélyi, magyarlakta települések fejlődjenek, az ott élők életkörülményei minden beruházással javuljanak. A sportlétesítmények megteremtik a szükséges infrastruktúrát egy egészséges életmódhoz, és közösségi események szervezésére is lehetőséget nyújtanak” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Kémeren és Paptamásin egy 20×40 méteres pályát létesítenek. A pálya melletti épületben öltözők, zuhanyzók és mosdók lesznek, valamint elsősegélynyújtó pont és sportszertár. A két beruházásra összesen 6 millió lejt biztosít a fejlesztési szaktárca, a kivitelezés határideje pedig kevesebb, mint egy év.