Sat. May 21st, 2022

Új elnöke van az RMPSZ Szilágy megyei szervezetének

Új elnöke van a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) Szilágy megyei szervezetének. Az új tisztségre december végén Kovács Zoltán biológiatanárt, az Oktatási Minisztérium Kisebbségi Oktatásért Felelős Államtitkári Kabinetjének igazgatóját, a szilágysomlyói székhelyű Báthory István Alapítvány elnökét választották.

Kovács Zoltán megválasztását követően elmondta, fontos feladatának tekinti a kisebbségi oktatás ügyének felkarolását, a pedagógusok magyar nyelvű, minőségi továbbképzését, az anyanyelv és a magyar kultúra ápolását, a kulturális és felekezeti hagyományok továbbéltetését.

„Már gyakorló tanárként is arra törekedtem, hogy kihasználjam az RMPSZ által felkínált továbbképzési lehetőségeket, hiszen olyan alkalmak voltak ezek, amelyek során nemcsak új ismeretekre tehettem szert vagy tágult a tudományos világlátásom, hanem emberi kapcsolataimat is építhettem, ápolhattam általuk. Nem elhanyagolható az sem, hogy mindezt anyanyelvemen, magyarul végeztem” – nyilatkozta a Maszolnak az új elnök.

Az új elnök további nyilatkozatáról a https://maszol.ro/belfold/Uj-elnoke-van-az-RMPSZ-Szilagy-megyei-szervezetenek honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.