Thu. Jun 20th, 2024

Ügyfélszolgálat az útlevélosztályon

Szilágy megye prefektusa közleményben hívja fel a lakoság figyelmét arra, hogy működik az útlevél­osztály internetes elérhetősége. A közlemény szerint azért van erre szükség, mert lényegesen emelkedett az intézményhez fordulók száma, és ez nagy várakozással, sorba állással jár. Az év júniusában 1.751 útlevélkérést fogadott az intézmény, ez a szám júliusban már 2.328-ra emelkedett. A kiállított útlevelek száma júniusban 1.686 volt, júliusban 2.628 útlevelet állítottak ki.

A www.epasapoarte.ro honlapon időpontot lehet kérni, így jobban beoszthatja mindenki az idejét, elkerülhető a várakozás. Ugyanitt nyomon követhető a különböző útlevél-igénylések ügymenete.

Három ablakban folyik az ügyintézés munkanapokon 8:30-18:30 között, kivéve kedden és pénteken, amikor 8:30-16:30 között működik az ügyfélfogadás. Három ablakban fogadják az ügyfeleket. Az egyikben az interneten történt előjegyzések szerint, a másodikban a véletlenszerűen jövő ügyfelek állhatnak sorba, a harmadik ablaknál az útlevelek kiadásával foglalkoznak.

A szilágysomlyói kihelyezett iroda működése október 31-ig szünetel.

Augusztus 15-én és 16-án munkaszüneti nap miatt az ügyfélfogadás szünetel.

Az útlevelek kiállítási díjait be lehet fizetni a CEC Banknál, az állami kincstárnál (Trezorerie), vagy a postán. Az útleveleket kérésre a megadott lakcímre küldik gyorsfutárral, vagy átvehető az útlevélosztályon.

(J.L.)