Wed. Jul 24th, 2024

2022. július 25. és augusztus 3. között megrendezésre került a ,,Túlélők-tábora”, ami egy tinédzsereknek szervezett 10 napos táborozás volt a Zilahi Magyar Baptista Gyülekezet szervezésében a Gyergyószentmiklós közelében lévő táborban.

Már a szervezés is nagy izgalmak között zajlott, és örömmel tapasztaltuk, hogy nagy volt az érdeklődés a tinik körében, hamar össze is gyűlt a 72 tiniből (12-16 éves kor között) és körülbelül 25 fős személyzetből álló kis táborozócsapat. A tinik többsége zilahi és környékbeli volt, egy jelentős része a Tövishát különböző településeiből érkezett, főként Szilágycsehből, de volt egy-egy táborozó Kaliforniából, Németországból, Magyarországról és Maros megyéből is.

A tábor tematikája a túlélés volt, a délelőtti bibliaórákon öt személyt és élethelyzeteiket, amikor túl kellett éljenek valamit, tanulmányoztuk a Bibliából. A délutánok a napi témához kapcsolódó túlélési játékokkal, vetélkedőkkel teltek el. Ezen kívül voltak még fakultatív játékok, sporttevékenységek, bajnokságok, kézműveskedés. Kiemelkedő teljesítményért, szorgalomért a tinik ,,gyergyó-bankóval”, más néven zsetonnal voltak jutalmazva, amiket a hét során háromszor megrendezett zsetonvásáron elkölthettek különböző érdekességekre vagy nasira.

A táborozás során egy napot buszos kirándulással töltöttünk, amikor elmentünk meglátogatni a Békási-szorost, hajókáztunk a Békási-tavon és a Gyilkos-tónál is elidőztünk, majd egy másik nap a tinik egy hosszabb gyalogtúrán vehettek részt, ami alatt megmászták a Nagy-Hagymás csúcsát és az Egyes-kőt. Mindkét nap nagyon izgalmas volt és szeretettel vettek részt a programokon a tinik, a táborozás alatt nagy volt a jókedv, vidámság, sok volt a kellemes meglepetés.

Összeségében elmondhatjuk, hogy felejthetetlen táborozásnak örvendhettünk és hálásak vagyunk Istennek, hogy így gondoskodott rólunk. Volt részünk elég napsütésben, de az eső sem került el minket, a tájnak ami körülvett minket szépsége megunhatatlan, a friss levegő meg igazán felüdítő volt többségünknek, akik a kánikulából mentünk fel a hegyre. 

Köszönjük támogatóinknak a felajánlott anyagi javakat: Zilahi Magyar Baptista Gyülekezet, RMDSZ Zilahi Szervezete, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány, magánszemélyek.

Szabó Sára, Zilah